18 Eylül 2013 20:22

Gençler sömürgeciliğe karşı yürüdü

Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi Körhat Mahallesi'nde BDP Gençlik Meclisi öncülüğünde "Öcalan'a özgürlük", "Anadilde eğitim" ve "Uyuşturucuya, fuhuşa ve ajanlaştırmaya karşı meşru savunma çizgisinde direniş" şiarı ile yürüyüş düzenlendi. Yürüy&uum

Gençler sömürgeciliğe karşı yürüdü
Paylaş

Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi Körhat Mahallesi'nde BDP Gençlik Meclisi öncülüğünde "Öcalan'a özgürlük", "Anadilde eğitim" ve "Uyuşturucuya, fuhuşa ve ajanlaştırmaya karşı meşru savunma çizgisinde direniş" şiarı ile yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş öncesi Körhat Mahalle Meclisi önünde bir araya gelen yüze yakın yurttaş erbaneler eşliğinde halay çekti. Ardından "Sömürgeci uygulamalara son" yazılı pankart açan gençler "Bijî serok Apo", "PKK halktır halk burada", "Amed isyandır Rojava'ya selamdır" ve "Selam selam İmralı'ya bin selam" sloganları eşliğinde yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında Sento Caddesi'ne çıkmak isteyen gençlerin önünü, yoğun önlem alan polis tarafından kurulan barikat ile kesildi. Bunun üzerine ara sokaklardan Dörtyol Kavşağı'na inmek isteyen gençlerin bir kez daha önü polis tarafından kurulan barikat ile kesildi. Yapılan görüşmeler de sonuçsuz kalırken, bu sırada TOMA ve Akrep tipi zırhlı araçların kitlenin önüne gelmesi dikkat çekti. Kısa süreli bekleyişin ardından grup ara sokaklardan Dörtyol Kavşağı'na ulaştı. Yürüyüş boyunca sivil giyimli polislerin sık sık gençlerin önünü keserek yürümelerini engellemek istemesi ve onlarca kamera ile aralıksız kayıt altına alması yer yer gerginliğe neden oldu.

Dörtyol Kavşağı'nda sona eren yürüyüşün ardından gençler adına açıklamayı yapan BDP Gençlik Meclisi üyesi Seher Orçul, gençler üzerinde var olan asimilasyon politikalarının, yıllardır bölgede hakim kılınmaya çalışılan savaş politikalarının başarısızlığının ardından uygulandığına işaret etti. Sömürgeci uygulamalara karşı çözüm seçeneğinin daha fazla örgütleyeceklerini vurgulayan Orçul, "Savaş ve imha yöntemiyle gelişen saldırılara karşı nasıl kahramanca direndiysek, bu günde gelişen sürecin gereğine göre yerimizi belirleyip mücadelenin en aktif parçası olma kararlılığındayız. Savaş ve imha yöntemlerinde bir hezimeti yaşayanlar, bu hezimeti Kürdistan toplumuna dayattığı ekonomik sosyal kültürel 'yıkım' politikalarıyla gidermeye çalışıyor. Sömürgeci uygulamalara karşı çözüm seçeneği daha fazla örgütlenmekten geçiyor. Sömürgeci politikaların bir örümcek ağı gibi sarmaya çalıştığı toplumsal hakikatimize, bizlerde daha fazla örgütlenerek sarılacağız. Mevcut sistemin parçaladığı, dayattığı, etkisiz kıldığı tüm toplumsal dinamikleri tekrardan daha güçlü bir şekilde örgütlemenin, toparlamanın gençlik cephesinden mücadelesini vereceğiz. Kirli oyunlara karşı temiz toplumu inşa etmede Kürdistan halklarının ve gençliğinin öncüsü olmak gibi bir sorumluğu taşıyoruz" diye konuştu. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

JİTEM için 'ben görmedim' dedi ama arayınca buldu!

SONRAKİ HABER

Mısır’da ordunun tutuklamaları devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...