18 Eylül 2013 19:33

Böcek ilaçlarına karşı antibiyotik üreten karınca

BEYAZ karıncaların tarıma verdikleri zarar dünya genelinde 40 milyar dolar.Zararı önlemek için ilaçlanan beyaz karıncalar, ilaca karşı antibiyotik üretti. Bilim insanları, dışkılarından kendi antibiyotiklerini üretmeyi başaran beyaz karıncaların, böcek ilaçlarına karşı dirençlerini artırdığı uyarısında bulundu.

Böcek ilaçlarına karşı antibiyotik üreten karınca
Paylaş

Zararı önlemek için ilaçlanan beyaz karıncalar, ilaca karşı antibiyotik üretti. Bilim insanları, dışkılarından kendi antibiyotiklerini üretmeyi başaran beyaz karıncaların, böcek ilaçlarına karşı dirençlerini artırdığı uyarısında bulundu.
Proceedings of the Royal Society B dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, beyaz karıncalar doğal antibiyotik üretmek için kendi dışkılarından yararlanacak şekilde evrim geçirdi.

Dışkılarını temel yapı taşlarıyla entegre eden beyaz karıncalar, kolonilerini antibiyotiklere dirençli kaleler haline getirirken, taşıdıkları hastalıkları da daha fazla yayma riskini taşıyor.
Ortalama boyu sadece 0.9 cm olan beyaz karıncılar, yüzyıllardır insanları rahatsız eden bir canlı olmayı başarıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Antik Kent’i ayağa kaldırıyor!

SONRAKİ HABER

Hawking ‘yardımlı intiharı’ destekledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...