27 Mayıs 2011 14:16

Bölgede blok adaylarına büyük ilgi

EMEK, Demokrasi ve Özgürlük Bloku’nun Bölge adaylarının seçim çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bölge’de adaylara büyük ilgi var.Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Siirt Bağımsız Milletvekili Adayı Gültan Kışanak, seçim çalışmaları kapsamında Baykan İlçesi&r

Paylaş

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Siirt Bağımsız Milletvekili Adayı Gültan Kışanak, seçim çalışmaları kapsamında Baykan İlçesi’ne bağlı Ziyaret Beldesi’ni ve bir çok köyü ziyaret etti. Halkın yoğun ilgisi karşılaşana Kışanak, köylerde tek tek evleri dolaştı, köylülerin sorunlarını dinledi. Blok’un Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Altan Tan da seçim çalışmalarına köy ziyaretleriyle devam ediyor. Tan dün 5 köyü ziyaret etti. Köylerde sevinçle karşılanan Tan, Yenimahalle Köyü’nde kendisini karşılayan yüzlerce kişiye seslendi ve destek istedi. Blok’un Mardin Bağımsız Milletvekili Adayı Erol Dora için Mardin İstasyon Mahallesi’nde şölen düzenlendi. Dora için Mardin’in Derik İlçesi’nde düzenlenen şölene de binlerce kişi katıldı. Buurada bir konuşma yapan Dora, “Ne pahasına olursa olsun Kürt sorununun demokratik barışçıl yollardan çözümü ile anaların gözyaşlarını dindirmek boynumuzun borcu” dedi. Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde Blok’un diğer adayı Gülser Yıldırım için seçim bürolarında şenlikler düzenlendi.

Blok’un Batman adayı Ayla Akat Ata, seçim çalışmalarını halk toplantıları ve kurum ziyaretleri ile sürdürdü. Ata dün kadınlarla bir araya geldi. Urfa Bağımsız Milletvekili Adayı İbrahim Binici, Halfeti İlçesi’nde esnafı ziyaret etti. Binici ayrıca Suruç İlçesi Cumhuriyet, Yıldırım, Dikili, Aydın, Sarayaltı ve Yenişehir mahallelerinde ve köylerinde toplantılar gerçekleştirdi. Blok’un Şırnak adayı tutuklu siyasetçi Selma Irmak için Silopi’de yürütülen çalışma da coşkuyla sürüyor. Dersim Adayı Ferhat Tunç, Alibaba Mahallesi’nde yapılan toplantıda yurttaşlara hitap etti. Tunç, Meclis’e Cumhuriyet tarihi boyunca Dersim coğrafyasında yaşanan acıların hesabını sormaya gideceklerini söyledi.Blok’un Addıyaman adayı Veli Büyükşahin’e her kesimden destek artarak sürüyor. Büyükşahin’in çalışmaları ziyaretler ve halk toplantıları ile sürüyor. Blok’un Antep adayı Akın Birdal seçim çalışmalarına ilçe ve köyleri ziyaretleri ile devam ediyor. Dün Araban ve Yavuzeli ilçelerinde konvoyla şehir turu atan Birdal, Araban İlçesi’nin Başpınar, Akbudak, Çiftekaz, Fıstıklıdağ, Esentepe, Doğan, Taş Değirmen, Çepni, Küçüklü, Karaboza, Doğan, Fakalı köylerini ziyaret ederek, köylülerin sorunlarını dinledi. Birdal’a ziyaretler sırasında EMEP, BDP ve ESP yöneticilerinin yanısıra yazar Aziz Nesin’in oğlu Ali Nesin de eşlik etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Güvencesiz öğretmenler paso hakkı istiyor

SONRAKİ HABER

Kürtler statü istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...