18 Eylül 2013 19:21

Ölüm orucundaki 3 depremzede fenalaştı

Van'da 2 önce meydana gelen iki büyük depremden sonra yerleştirildikleri konteynır kentten çıkarılmak istenmeleri üzeri ölüm orucuna başlayan depremzedelerin durumunu yerinde incelemek üzere BDP Van Milletvekili Özdal Üçer ve BDP Van İl Örgütü temsilcilerinden oluşan bir heyet depremzedeleri ziyaret edip, sorun

Ölüm orucundaki 3 depremzede fenalaştı
Paylaş

Burada konuşma yapan BDP Milletvekili Üçer, 2 yıl gibi bir zamanın geçmesine rağmen devletin, sosyal devlet olmanın hiçbir gerekliliğini yerine getirmediğini söyledi. Devlet adına çalışan kurumların yetersizliğinden dolayı vatandaşların mağdur olduğunu dile getiren Üçer, bu vatandaşların neden açlık grevine girdiğini sorgulayabilecek duyarlı insanlara ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Üçer, "Gelinen noktada görünüyor ki bu ilde ne vali ve nede hükümet hiçbir çalışma yapmamaktadır. Merak ediyorum, insanlar açlık grevinde ve ölüm orucunda iken hangi vicdan ve ahlakla kendi yaşamlarını devam ettirmekteler. Biz bunu gayri insani buluyoruz" dedi. Üçer, devlet burada yaşayan 100 aileye bakamayacak kadar mı aciz mi? diye sordu.

Ziyaret esnasında ölüm orucunda bulunan ve durumları kötüleşen Gülten Eren, Abdulmütalip Eren ve Adilşah Demirhan isimli yurttaşlar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan depremzedeler ayaküstü yapılan tedaviden sonra taburcu edildi. (VAN)

ÖNCEKİ HABER

'Gidin ormanda yaşayın'

SONRAKİ HABER

Hapishane kavgası: 16 mahkum öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...