27 Mayıs 2011 14:05

ÖGB'den biber gazı

ÜLKÜCÜLERİN evinin önünde saldırdığı Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Öğrencisi Haydar İlkay Çelik’in ailesine de  ÖGB saldırdı. Öğrencinin ailesi DTCF Dekanı ile görüşmek üzere önceki gün akşam saatlerinde okula gitti. Ailenin okula girmesine izin vermeyen Özel G&u

Paylaş

Avukat Suna Coşkun da ÖGB’nin biber gazlı saldırısına maruz kalırken, okulun özel güvenliklerinin biber gazı kullanmasının yasal olmadığını ve bu konuda gerekli işlemlerin başlatılacağını kaydetti.

Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Öğrencisi Haydar İlkay Çelik, 22 Mayıs tarihinde evinin önünde sallamalı ve satırlı kişilerin saldırısına uğramış, saldırı sonrası ağır yaralanarak hayati tehlike geçirmişti.

‘ÖGB KATİLLERİ SAKLADI’

Öğrenciler, Çelik’in saldırganlarının Ülkücü Cem Tutsoy, Halil İbrahim Yılmaz olduğunu ve bu saldırganların ertesi gün DTCF içerisinde ÖGB’ler tarafından saklandığını iddia ediyor. Dekanla görüşmek için önceki gün okul önüne gelen Çelik’in ailesi; avukatı, hocaları ve kendisine destek veren fakülte öğrencileri ile birlikte bir basın açıklaması yaptılar.

Fakülte önünde açıklamayı okuyan Güneş Selma Yıldız, “Saldırıya maruz kalan dört öğrenciyi okul içerinde tehdit eden saldırganlar, olayın yaşandığı gecenin ertesi sabahı fakültede, fakültenin sivil polisleri tarafından saklanmış, aynı gün öğleden sonra ise saldırıya uğrayanlar tarafından polis merkezinde teşhis edilmelerine rağmen aynı gün serbest bırakılmışlardır” dedi. Yıldız, pazar gecesi yaşanan saldırının da önceki saldırılar gibi polis gözetiminde gerçekleştiğini vurguladı. Okul idaresinin tutumunun da polisinkinden farklı olmadığını kaydeden Yıldız, “Öyle ki faşistlerin tehdit ve saldırılarını fakültenin orta bahçesinde teşhir eden öğrencilere bizzat idare tarafından soruşturma açılmıştır” dedi. Açıklamanın ardından dekanla görüşmek için okula girmek isteyen aileye güvenlik birimi engel oldu. Çelik’in annesinin fenalaşması üzerine öğrenciler de duruma tepki gösterdi.

AVUKATA ÖGB’DEN BİBER GAZI

Kapı önünde yaşanan arbede sırasında bir güvenlik görevlisi Avukat Suna Coşkun’un gözüne yakın mesafeden biber gazı sıktı. Aile, sloganlarla kalabalık bir grup halinde ÖGB’ye tepki gösteren öğrencilerle birlikte okula girerek, Dekan okulda olmadığı için Dekan Yardımcısı ile görüştü. Görüşme sonrası açıklama yapan Avukat Suna Coşkun, görüşme taleplerinin dekanlığa güvenlik tarafından bildirilmediğini öğrendiklerini kaydetti. Coşkun ayrıca özel güvenliğin gaz kullanmasının yasal olmadığını ifade etti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bu cezaevinde nefes almak bile yasak

SONRAKİ HABER

Güvencesiz öğretmenler paso hakkı istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...