27 Mayıs 2011 14:02

Bu cezaevinde nefes almak bile yasak

MALATYA E Tipi Kapalı Cezaevi’nde 10 kişilik koğuşlarda 25 tutuklunun kaldığı belirtildi. Bir çok yasal yayın da cezaevi yönetimi kararıyla tutuklulara verilmiyor. Cezaevinde hava almanın bile yasak olduğunu belirten tutuklular, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan hükümlü Ömer Hayri Konar’ın havalandırmasız bir hü

Bu cezaevinde nefes almak bile yasak
Paylaş

MALATYA E Tipi Kapalı Cezaevi’nde 10 kişilik koğuşlarda 25 tutuklunun kaldığı belirtildi. Bir çok yasal yayın da cezaevi yönetimi kararıyla tutuklulara verilmiyor. Cezaevinde hava almanın bile yasak olduğunu belirten tutuklular, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan hükümlü Ömer Hayri Konar’ın havalandırmasız bir hücrede tutulduğunu belirtti.

Malatya E Tipi Cezaevi’nde yaşadıkları hak ihlallerini duyurmak için yakınları aracılığı ile bir açıklama yapan tutuklu ve hükümlüler, 10 kişilik hücrelerde 25 kişi kalmaya zorlandıklarını ve bir yatakta 3 kişi yatmak zorunda kaldıklarını söyledi. Herşeyin yasak olduğu cezaevinde yasal yayın olan Azadiya Welat gazetesi ve Bejan Matur’un “Dağın Ardına Bakmak” adlı kitabı toplatma kararı olmamasına rağmen tutuklulara verilmediğini ifade eden tutuklular, günlük gazetelerin ise düzenli verilmesi gerekirken haftada sadece iki gün verildiğini belirtti.

Tuklular “Bu cezaevinde neredeyse nefes almak bile yasak hale geliyor” dediler. (MALATYA)

ÖNCEKİ HABER

Hedefte üniversite var

SONRAKİ HABER

ÖGB'den biber gazı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...