18 Eylül 2013 11:22

Hakkari ve Van'da 4 kişi tutuklandı

Hakkari'de 14 Eylül'de sivil polis ve özel harekat timlerinin katılımıyla evlere yapılan baskınlarında aralarında çocukların da olduğu 11 kişi, Van'da ise bir kişi gözaltına alındı. Yaşları 18'den küçük olan R.A. (17), M.Ö. (16), Y.Ö. (15) isimli çocuklar ifadeleri alınmak üzere Hakkari Cumhuriyet Savc

Hakkari ve Van'da 4 kişi tutuklandı
Paylaş

Hakkari'de 14 Eylül'de sivil polis ve özel harekat timlerinin katılımıyla evlere yapılan baskınlarında aralarında çocukların da olduğu 11 kişi, Van'da ise bir kişi gözaltına alındı. Yaşları 18'den küçük olan R.A. (17), M.Ö. (16), Y.Ö. (15) isimli çocuklar ifadeleri alınmak üzere Hakkari Cumhuriyet Savcılığı'na götürüldü. Savcılık ifadeleri alınan çocuklardan R.A. serbest bırakılırken, M.Ö. ve Y.Ö. tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. M.Ö. ve Y.Ö. nöbetçi mahkeme heyeti tarafından "Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefet etme" ve "Kamu malına zarar verme" iddiasıyla tutuklanarak Hakkari Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Mahkeme heyeti, verdiği kararda tutuklanan M.Ö. ve Y.Ö'nün 10 bin TL kefaletin yatırılması durumunda serbest bırakılacağını da belirtti.

Öte yandan yaşları 18'in üzerinde olan 9 kişinin ise, Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadeleri alındı. Emrah Biçer, Deşvan Arslan ve Ercan Akış Savcılık sorguları sonrası serbest bırakılırken, İmdat Özer, Mesut Tek, Serhat Bor, Mahser Didin, Soner Çelik Ok ve Mazlum Akgül ise tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Serhat Bor, Mahser Didin, Soner Çelik Ok ve Mazlum Akgül tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, "Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefet etme" ve "Kamu malına zarar verme" iddiasıyla İmdat Özer ve Mesut Tek tutuklanarak Van F Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. (Hakkari/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

'Sistemin karikatürcüsü'ne büyük tepki

SONRAKİ HABER

Çerkezoğlu: Başbakanla görüşmemiz suç sayıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...