27 Mayıs 2011 13:22

Belde AŞ’de protokol imzalandı

ÇANKAYA Belediyesine bağlı Çankaya Belde AŞ ile DİSK’e bağlı Sosyal-İş Sendikası arasında yürütülen görüşmeler uzlaşmayla sonuçlanarak protokol imzalandı. Protokole göre, Belde AŞ işvereni sendikanın yetkisine karşı açtığı davayı geri çekecek, TİS görüşmeleri normal seyrinde ilerleyecek.

Paylaş

Protokol önceki gün basın toplantısıyla duyuruldu. Toplantıya Belediye ve Çankaya Belde AŞ yöneticileri, Sosyal-İş yöneticileri ile çok sayıda Belde AŞ çalışanı katıldı.
Toplantıda konuşan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, çalışan memnuniyetinin kendileri için büyük önem taşıdığını vurguladı. Tanık taşeronlaştırma politikalarına karşı mücadele içinde olduklarını da savunarak, “Bugün imzalayacağımız bu protokol, belediyenin hiçbir biriminde sendikasız, güvencesiz koşullarda çalışan insan bırakmama anlayışımızın son adımıdır” görüşünü ifade etti.

İŞÇİLER HEP SENDİKANIN YANINDA OLDU

Sosyal-İş Genel Başkanı Metin Ebetürk de taşeronlaştırma politikalarına karşı sendikanın zorlu bir mücadele içinde olduğunu kaydetti. Taşeron örgütlenmeleriyle taşerona karşı mücadele yürüttüklerini kaydeden Ebetürk, bu mücadelede başarıya ulaşacaklarına inandığını söyledi. Ebetürk, “Yargı süreci nedeniyle uzun bir süredir toplusözleşmenin imzalanamaması, üyelerimizi çeşitli sıkıntılara soktu. Ama bütün bu zaman zarfında yanımızda durmayı da bildiler. Sendikamız tarafından yapılan tüm girişimlerde, tüm eylemlerde hep yanımızda oldular” dedi.

Protokolde, “Çankaya Belde AŞ’nin ‘yeni toplumcu belediyecilik’ ilkesi ile Sosyal-İş Sendikasının ‘demokratik sınıf sendikacılığı’ ilkeleri vurgulanarak, işçilerin sendikalı ve toplusözleşmeli çalışması, geciken toplusözleşme nedeniyle oluşan sorunların ortadan kaldırılması, çalışma barışının tesis edilmesi ve böylelikle Çankaya halkına her alanda daha nitelikli ve verimli kamu hizmetinin sunulmasının” amaçlandığı belirtildi.

SÜREÇ NASIL GELİŞTİ?

Çankaya Belde AŞ’de 1994 yılından beri 9 dönem toplusözleşme imzalayan Sosyal-İş Sendikası, yeni toplusözleşme imzalayabilmek için 3 Eylül 2009 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına başvurmuş, ancak Çankaya Belde AŞ, Bakanlıktan gelen olumlu tespit yazısına itiraz ederek dava açmıştı. Davanın açılmasından bu yana çeşitli girişimlerde bulunan sendika, eylemlerle de tepkisini göstermişti. Daha sonra görüşmelere başlayan taraflar, anlaşmazlık içinde oldukları konularda mutabakata varıp, bir protokol imzalayarak toplu iş sözleşmesi sürecini yeniden başlattılar. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

BES ve Tez Koop-İş arasında TİS imzalandı

SONRAKİ HABER

Advansa’da grev kararı asıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...