18 Eylül 2013 12:20

Genel başkanı suçlayarak istifa etti

ÇELİK-İŞ İskenderun Şube Başkanlığından istifa eden Metin Önde, işçi ve temsilcilerin katıldığı kalabalık bir grup eşliğinde basın açıklaması yaptı. Önde açıklamada genel başkan Gül’ü suçladı.Önceki gün akşam İsdemir Karayolları önünde çok sayıda işçi ve sendika temsi

Genel başkanı suçlayarak istifa etti
Paylaş

Önceki gün akşam İsdemir Karayolları önünde çok sayıda işçi ve sendika temsilcisinin katılımı ile açıklama yapan Metin Önde sendika görevinden istifa ettiğini ve işçilerin arasına döndüğünü söyledi. Çelik İş Sendikası Şube Başkanı Metin Önde, “On aylık şube başkanıyım. Göreve geldiğimde bütün sorunları kucağımda buldum. Ama on aydır bana şube başkanlığı yaptırılmadı. Önümüzde bir toplu sözleşme süreci vardı. Toplu sözleşmenin ve sizin geleceğiniz için doğru zeminde bitirilmesi gerekiyordu. ‘Kol kırılır yen içinde kalır, bu çalışana zarar vermeyelim’ dedik. Bu toplu sözleşmede bizim duruşumuzla çalışanımızın cebine girecek bir kuruş para eksilirse kendimizi affetmeyiz dedik ve sustuk bugüne kadar geldik” diye konuştu. Çelik İş Genel Başkanın ‘Ben bu işçiye sormadan toplu sözleşme imzalamam’ dediğini hatırlatan Önde, işçilere “Size Bir şey soran oldu mu?​” arkadaşlar diye sordu, açıklamaya katılan çelik işçilerinden ‘Hayır’ sesi yükseldi. Genel Başkan Cengiz Gül’ün site mitinginde “yüzde 30’un altında imza atmam, yüzde 30 cebimde, bu greve bunun üstünde almak için çıkıyorum” dediğine atıfta bulunan Önde, ancak yüzde 22’ye imza atıldığını söyledi. TİS döneminde yaşanan sıkıntılar üzerine Çelik-İş Sendikası’nda olağanüstü bir genel kurul yapma teklifinde bulunduğunu da ifade eden Metin Önde “Kendi yönetimimi kurayım. Bu fabrikanın inandığı insanlarla yolculuk yapayım. Ama buna izin vermediler, reddettiler” dedi. Toplu sözleşme görüşmelerinde masada olmadığını ifade eden Önde, sözleşmede masada olsaydı, greve çıkmadan en az yüzde 30’a imza atacağını savundu.

‘450 POSTABAŞI YARI YOLDA BIRAKILDI’

TİS sürecinde, İSDEMİR’de çok önemli gelişmeler yaşandığına vurgu yapan Önde, 40 yıllık kazanımların bitirildiğini, İSDEMİR’de bulunan 450 tane posta başının masada satıldığını ileri sürdü. İSDEMİR’de artık posta başlarının olmadığının bilgisini paylaşan Önde, mevcut posta başlarının içinden 150 kişinin seçileceğini, geriye kalanların da işçiliğe döneceklerini söyledi. Posta başlarına İSDEMİR yönetiminin grevden önce yüzde 30 zam teklif ettiğini anımsatan Önde, “Posta başlarına İSDEMİR yönetiminin gelin bizimle çalışın demesine rağmen, dimdik durdular, bir yere gitmediler, bizimle beraber oldular, ama maalesef onlar yarı yolda bırakıldılar. Bunun üzerine istifa kararı aldım. Genel merkezime istifa faksımı gönderdim. Bu sessiz çoğunluğun sesi olmak için istifa ettim. Bu sessiz çoğunluğun yanında olduğumu göstermek için istifa ettim. Benim başka bir hesabım varsa Allah belamı versin” şeklinde konuştu. (İskenderun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kapitalizmin vahşi yüzlerinden: Mevsimlik tarım işçiliği

SONRAKİ HABER

Devlet kadına şiddeti engellemiyor gizliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...