17 Eylül 2013 19:17

Şehir tiyatroları perde açmaya hazır

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları yeni sezon repertuarını dün yapılan bir basın toplantısıyla duyurdu. Beşiktaş’taki Malta Köşkü’nde Şehir Tiyatroları’nın Genel Sanat Yönetmeni Hilmi Zafer Şahin’in yaptığı açıklamada İBB Şehir Tiyatrolarında önümüzdeki sezonda hangi oyunların yer

Şehir tiyatroları  perde açmaya hazır
Paylaş
Elif Görgü

Bu sezonda yeni oyunların az olduğu vurgulanırken bunun sebebinin yönetim kurulunun karar mekanizmasını işletememesi gibi sorular dikkat çekti. Genel Sanat Yönetmeni Şahin ise Yönetim Kurulunun şu an sorun yaşamadığını vurguladı. Şahin 26 Eylül’de yönetim kurulu seçimi olacağını ve bu seçimden sonra her şeyin tekrar normale döneceğini söyledi.

TEMAŞA YENİDEN YAYIMLANACAK

Şehir tiyatrolarının 100. yılı olması sebebiyle bu sezondan itibaren yayınlarının artacağını aktaran Şahin, Şark Dişçisi oyununun yazarı da olan Hagop Baronyan’ ın 100 yıl önce yayımladığı derginin aynısının bu sene basılacağını söyledi. Tiyatromuzun önemli isimlerinden Muhsin Ertuğrul’ un Temaşa dergisinin de tekrar basılacağını aktardı. Şehir Tiyatroları tarafından Ertuğrul’un Perdeci adlı yazıları da bu yıl için de yeniden yayımlanacak.
Toplantıda Şahin’e yöneltilen soruların arasında tiyatro salonlarının geçtiğimiz dönemde yaşadığı sıkıntılar oldu. Bu sorulara karşılık Şahin ve Şehir Tiyatroları Müdürü Salih Efiloğlu ilçelerdeki etkinliklerin artırılması için çalıştıklarını ve yeni kültür merkezi ile tiyatro salonlarının açılacağını aktardı. Muhsin Ertuğrul Sahnesinin de tiyatroya kapılarını açacağını söylediler.  Aralık ayından sonra da yeni oyunların sahnede olacağını söyleyen Şahin, mart ayından sonra da yeniliklerin devam edeceğini aktardı. Yeni sezonda oynanacak oyunlardan örnekler veren Şahin, “Nazım Hikmet’le ilgili bir tiyatro oyunu olacak, onun yanı sıra Kadir Bozkurt’ un Sirke Tadında Böğürtlen Reçeli, mülteci ve kaçak olarak adlandırılan göçmenlerin hikayesini anlatan İçerdekiler oyunu, sağlık alanındaki özelleştirmeleri İngiltere açısından değerlendiren  Azeri Yazar Elçin Efendiyev’in 20. yy’ı değerlendirdiği Shakespeare oyunu, kadın erkek ilişkilerini kentsel yaşamın zorluklarıyla birlikte anlatan Son Şans, aile içi ilişkileri anlatan Tahta Çanaklar oyunları sahnede olacak” dedi. Şahin, geçen sezon Zengin Mutfağı ve Müstehcen Sırlar oyunlarının sahnelenmesinde yaşananlara atfen sorulan soruya herhangi bir sorun olmadığını, oyunların turnelerde de oynandığını ifade etti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ana dilinde eğitim ülkeyi bölmez

SONRAKİ HABER

Altın Koza'da Yeşilçam ruhu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...