17 Eylül 2013 18:35

Mimarlar her alanda baskı altında

GAZİ Üniversitesi, aralarında Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan’ın da bulunduğu akademisyenlerin sözleşmesini yenilemedi. Bu durum, Oda tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Gazi Üniversitesi yürüttüğümüz kent mücadelesinde, her yerde bir şekliyle karşımıza çıktı. Gazi Üniversitesi&rsqu

Mimarlar her alanda baskı altında
Paylaş

GAZİ Üniversitesi, aralarında Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan’ın da bulunduğu akademisyenlerin sözleşmesini yenilemedi. Bu durum, Oda tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Gazi Üniversitesi yürüttüğümüz kent mücadelesinde, her yerde bir şekliyle karşımıza çıktı. Gazi Üniversitesi’nin bilimsellikten uzak yaklaşımları Odamız ve Şube Başkanımız tarafından eleştirildiği için sözleşmesi yenilenmemiştir” şeklinde yorumlandı.
Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Tezcan Karakuş Candan tarafından yapılan açıklamada, “Gazi Üniversitesi’nin antidemokratik ve bilimsel temellerden uzak yaklaşımlarına karşı muhalefet ettiğimiz için, kamuoyunu bu konuda bilgilendirdiğimiz için, Gazi Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak stüdyo derslerine giren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan’ın sözleşmesi yenilenmemiştir” dedi.
Mimarlar Odası’nın uzun zamandır Gazi Üniversitesi’nin uyguladığı politikaları eleştirdiğini ifade eden Candan, Gazi Üniversitesi’nin; AOÇ arazisini ABD büyükelçiliğine devretmesi için TOKİ’ye vermesinde, Ankara ulaşım ana planında, mimarlık fakültesinin cephesinin Selçuklu tarzında değiştirilmesi ve son olarak mimarlık öğrencilerinin hazırladığı kilise maketlerinin yıktırılmasında bilimden uzak bir üniversite olarak karşılarına çıktığını söyledi.  
“Gazi Üniversitesi çok değerli bir hocasını kaybetti” diyen Candan, sözümüzün hiçbir şekilde gerisinde durmayacağız. Gazi Üniversitesi yanlış yapıyorsa Gazi Üniversitesi’nin karşısında olacağız ve elimizi taşın altına koyarak, Mimarlar Odası Ankara Şubesi yöneticiliğinin gerekliliğini her zaman yerine getireceğiz” ifadelerini kullandı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yeditepe’de forumlar başladı

SONRAKİ HABER

Yerel yönetim iş kolunda yaşanan gelişmeler nedir?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...