17 Eylül 2013 18:35

Yeditepe’de forumlar başladı

YEDİTEPE Üniversitesi eylül ayıyla birlikte ilk forumunu gerçekleştirdi.Foruma lisans öğrencilerinin yanı sıra, aylardır işten çıkarılan 3 arkadaşları için mücadele eden Yeditepe Üniversitesi Asistan Dayanışması üyeleri de katıldı. Forumun ilk gündem maddesi, geçtiğimiz günlerde, direnişleri gazetemiz sayf

Yeditepe’de forumlar başladı
Paylaş

Foruma lisans öğrencilerinin yanı sıra, aylardır işten çıkarılan 3 arkadaşları için mücadele eden Yeditepe Üniversitesi Asistan Dayanışması üyeleri de katıldı. Forumun ilk gündem maddesi, geçtiğimiz günlerde, direnişleri gazetemiz sayfalarında yer bulan Asistan Dayanışması ve dayanışma üyesi 3 araştırma görevlisinin işten çıkarılması oldu. Forumda, işten çıkarılan Barış Dağlı, Asistan Dayanışması adına konuştu. Lisans öğrencilerine yaşadıkları süreci anlatan Dağlı, “Gezi direnişi, yalnız 3 ağaç kesilmesine karşı olmaktan ibaret olmadığı gibi Asistan Dayanışması mücadelesi de 3 araştırma görevlisinin işe tekrar iadesi ile sınırlı değildir” dedi. Dağlı, akademide emek sömürüsüne karşı öğrencilerle birlikte mücadele etmenin gereğini vurguladı.
Söz alan lisans öğrencileri, Asistan Dayanışması’nın yanında olduklarını, birlikte daha güçlü eylem ve etkinlikler yapabileceklerini dile getirdiler.
Forum’da LGBT bireyler adına konuşan öğrenciler kendi sorunlarını paylaştı. Üniversite’de bir LGBT derneği kurmak istediklerini, ancak yönetim tarafından suyun yokuşa sürüldüğünü ifade eden öğrenciler, destek talebinde bulundular.
Forumda, Yeditepe Üniversitesi’nde öğrenci ve akademisyenlerin pek çok sorunla yüz yüze kaldığı, pahalı yemek fiyatlarının en yakıcı sorunlardan olduğu dile getirildi.
Forum boyunca, yaklaşık on özel güvenlik görevlisi forum yapılan alana yakın oturarak konuşulanları dinledi! Buna karşın sağduyularını koruyan öğrenciler, bir sonraki forum tarihini belirleyerek toplantıyı sonlandırdı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Berkin listeye Tayyip dışarı

SONRAKİ HABER

Mimarlar her alanda baskı altında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...