17 Eylül 2013 18:29

‘Mehmet’in ocağı’ adalet bekliyor

Barış İçin Gençlik Dayanışması’nın ziyaret ettiği Mehmet Ayvalıtaş’ın annesi Fadime Ayvalıtaş, “4 ay oldu, oğlumun katilleri dışarıda geziyor, savcı ise bizi tehdit ediyor” dedi.Aile olarak ümitsizliğe düştüklerini belirten Ayvalıtaş, zanlı hâlâ savcının karşısına çıkarılmazken, kendilerin

‘Mehmet’in ocağı’ adalet bekliyor
Paylaş

Aile olarak ümitsizliğe düştüklerini belirten Ayvalıtaş, zanlı hâlâ savcının karşısına çıkarılmazken, kendilerinin suçlu gibi gösterildiğini kaydetti.
Mehmet’in bıraktığı boşluğun dolmayacağını söyleyen Fadime Ayvalıtaş, “Oğlumun ölümünden sonra hep dua ettim, başka aileler bize katılmasın diye” dedi.

Dava sürecine değinen Fadime Ayvalıtaş, “4 aydır sadece şahitler ön ifadeye çağırıldı, zanlı hâlâ savcının karşısına çıkmadı. Oğlumun ölümünden biz sorumlu tutuluyoruz, savcı ‘niye eyleme katıldı, katılmasaydı’ diyor. İtiraz edince bizi tehdit ediyor” dedi. Anne ve baba olarak Mehmet ile ilgili hayalleri olduğunu söyleyen Ayvalıtaş, “Yaşasaydı şu an asker olacaktı, Mehmet’imi peşinden ağlamak için büyütmedik” diye konuştu.

Ayvalıtaş ailesinin ziyaretinin ardından gençler Deniz Gezmiş Parkı’nda açıklama yaptı. Barış İçin Gençlik Dayanışması adına konuşan Didem Aydın, halkların barışa ve demokrasiye olan umudunu yükseltmek için yol açıktıklarını dile getirdi. Gençler bu sabah Pozantı Cezaevi önünde olacak. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Avukatlara tahliye yok

SONRAKİ HABER

Sınır hattında patlama: 7 kişi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...