27 Mayıs 2011 08:39

İşte AKP’nin ileri demokrasisi

Adana’da önceki gün sabaha karşı 22 gencin evinin basılarak gözaltına alınmasına Emek Gençliği Merkez Yürütme Kurulu yazılı bir açıklama ile tepki gösterdi. Emek Gençliği Adana İl Yöneticisi Mert Özçelik’in de bulunduğu 22 gencin gözaltına alınma gerekçesinin ise Deniz Gezmiş ve İbrahim

İşte AKP’nin ileri demokrasisi
Paylaş

Adana’da önceki gün sabaha karşı 22 gencin evinin basılarak gözaltına alınmasına Emek Gençliği Merkez Yürütme Kurulu yazılı bir açıklama ile tepki gösterdi. Emek Gençliği Adana İl Yöneticisi Mert Özçelik’in de bulunduğu 22 gencin gözaltına alınma gerekçesinin ise Deniz Gezmiş ve İbrahim Kaypakkaya anmalarına katılmak olduğuna dikkat çekilen açıklamada “Bu tür uygulamalarla ilk kez karşılaşmıyoruz. Ancak özellikle Adana’da son dönemde yaşananlar olağanüstü hal dönemlerini akıllara getirecek nitelikte.”denildi. Geçtiğimiz yıl 6 Mayıs’ta yapılan eylemin ardından 25 kişinin gözaltına alınıp, 10 ay hapis cezasına çaptırıldığının hatırlatıldığı açıklamada “Polis, baskıyı giderek artırmakta ve Adana’da terör ortamı yaratmaktadır. Haklarını arayan, geleceği için mücadele eden, taleplerini ifade eden herkese karşı uygulanan baskı ve yaratılan bu terör ortamı, gençliği mücadeleden uzaklaştırmayı, halk içerisinde korku salmayı hedeflemektedir.” denildi.

AYNI ZİHNİYET

Denizleri idma sehpasına gönderen zihniyet haüla iş başında diyen Emek Gençliği açıklaması şöyle devam etti: “ Şunu unutmasınlar ki, ülkemizin devrimci gençlik önderlerini, Denizleri hiçbir dönem suçlu olarak görmedik, savundukları değerleri suç olarak kabul etmiyoruz. Ancak; işçilerden, emekçilerden yana, bağımsız ve demokratik Türkiye’den yana, ezilen halkların mücadelesinden yana olmak, barışı savunmak,  emperyalizme karşı durmak suçsa, ülkemizde milyonlarca genç, bu suçu işlemeye,  Denizleri övmeye devam edecektir.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Doğalgaz çevrim santrali tarıma ve sağlığa zararlı

SONRAKİ HABER

Çanakkale’de ortak seçim komiteleri kuruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa