16 Eylül 2013 21:58

Okuldaki tek gelişme fare deliklerinde

Yeni eğitim öğretim yılı dün başladı. Yaklaşık 17 milyon öğrenci ve 800 bin öğretmen ders başı yaptı. Yeni dönem Avcılar Seyit Onbaşı İlköğretim Okulu için ise eski sorunlarla geldi. 8 yıl önce İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Kadir Topbaş tarafından yaptırılan “konteyner okul”da yaşanan tek gelişme

Okuldaki tek gelişme fare deliklerinde
Paylaş
Eren Ergine / Funda Güzelad

Avcılar’ın çok uzağında olmayan Başakşehir’de milyonlar harcanarak imam hatip okulu açılırken Avcılar Yeşilkent Mahallesindeki bu okul hala prefabrik olarak eğitim veriyor.
4 bin öğrencinin eğitim göreceği okulda 35 birinci sınıf şubesi açılmış. Alfabedeki harf sayısı yetmeyince şubeler 1AA, 1BB, 1CC şeklinde devam etmeye başlamış. Veliler duruma tepkili. Okula gelen genç öğretmenler ise koşulların kötü olmasından dolayı çok fazla kalmıyor. Birçok kez okulun sorunları medyaya yansımasına rağmen yetkililerin duruma sessiz kalmasına anlam veremeyen öğrenci velileri “Bizim anlattıklarımız sadece sorunların bir kısmı. Siz hele bir içeri girip bakın daha neler göreceksiniz” diyerek okula davet ediyorlar. Ancak okul idaresi izin vermiyor. Güvenlikçilerin okula girişimizin engellendiğini telefonla okul müdürüne iletiyoruz. Okul Müdürü Nazan Çiydem Sadioğlu, “Yoğunluk var, sizinle görüşemem” diyor. Velilerin şikayetlerini sorduğumuz müdür, bir ay sonra okulun kapanacağını ileri sürdü. “Okul dere ıslahının kenarında olduğu için fareler oluyor” diyor ancak diğer sorularımıza cevap vermiyor.


BU ZAMANDA PREFABRİK OLUR MU?

Okulun “konteyner” olmasından kaynaklı yazın çok sıcak kışın ise aşırı soğuk olduğunu vurgulayan öğrenci velisi Ruken Acar, çocukların sürekli hasta olduğuna dikkat çekiyor.Her sene sınıfların yeniden oluşturulduğunu bu sene de çocuğunun sınıfının dağıtıldığını, bu yüzden de çocukların alışma noktasında çok sıkıntı çektiğini söyleyerek, “Bu zamanda prefabrik okul mu olur? Nedir bu çocukların çektiği!” sözleriyle tepki gösteriyor.


KUL YOLU DEĞİL HARFİYAT SAHASI

İsmini vermek istemeyen bir veli, “Bu sene çocuğum 1.sınıfa yeni başlayacak, içerisi kırık dökük, boyası yapılmamış tuvaletlerde fareler cirit atıyor. 4+4+4 eğitim sistemiyle devlet 5 buçuk yaşında bir çocuğu okula alıyor çocuğa tuvalet eğitimini kim verecek? Okul yolu harfiyat sahası gibi kamyonlar, dozerler devamlı hareket halinde bunların güvenliğini kim sağlayacak” diyerek durumunu dile getiriyor.


TEMİZLİK PARASI VELİLERDEN

Emine Sarıtepecik temizlik paralarının öğrenci velileri tarafından verildiğini söylüyor. “Her sınıfta belli miktarlarda para isteniyor, bazı sınıflarda bu miktar 3 lira bazılarında ise 5 lira. Bu miktar temizlik için gelecek kadının ne kadar para isteyeceğine bağlı. Bazı sınıflarda ise sınıfları öğrenci velileri temizliyor” diyor.Bir başka öğrenci velisi Bengül Aygün da çocukların lağam sularının içinde ders gördüğünü vurguluyor. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Veliler temizliğe, öğrenciler hamallığa

SONRAKİ HABER

Rus Donanması Karadeniz'e geri dönüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...