16 Eylül 2013 21:50

İSDEMİR’deki imza istifa getirdi

Çelik-İş İskenderun Şube Başkanı Metin Önde, görevinden istifa etti. İSDEMİR’de 22 gün süren grevin ardından imzalanan toplusözleşmede Genel Başkan Cengiz Gül’ün verdiği sözleri tutmamasını, düşük bir ücret zammı almasını ve işçilere sormadan imzanın atılmasını gerekçe göstererek

İSDEMİR’deki imza istifa getirdi
Paylaş
Halil İmrek

Çelik-İş’in 15 Temmuzda İSDEMİR’de başlattığı grev 22. günün ardından bağıtlanmıştı. Grev boyunca işçiler, sendikaları ile omuz omuza vermiş ve grevi kararlılıkla sürdürmüşlerdi.
Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Aslan ve Çelik-İş Genel Başkanı Cengiz Gül ile OYAK-İSDEMİR yönetimi Çalışma Bakanı Faruk Çelik tarafından bir araya getirilmiş ve grev ilk yıl için yüzde 14 ikinci yıl enflasyon oranında zamla bitirilmişti.

GÜL SÖZLERİNİ TUTMADI

Çelik-İş İskenderun Şube Başkanı Metin Önde, TİS döneminde Genel Başkan Cengiz Gül ile ters düştüğü için istifa ettiğini söyledi. Gerçekleştirdikleri grevin koşulları karşısında imzalanan toplusözleşmenin işçilerin beklentilerini karşılamadığını belirten Önde, “Aldığımız zam, yaptığımız greve uymadı. En son imza atılacak rakam olarak yüzde 40 telaffuz ediliyordu. Zaten yüzde 30 zammın verileceği söyleniyordu. Ama imzalanan TİS’te iki yılın zammı yüzde 22 oldu” dedi.
Genel Başkan Cengiz Gül’ün grev boyunca verdiği sözleri tutmadığını belirten Önde, süreçle ilgili müdahaleleri olduğunu ama Genel Başkan Cengiz Gül’ün kendisini dinlemediğini, İskenderun şubenin genel başkan eliyle kırılıp, döküldüğünü ve eskiden daha kötü bir noktaya getirildiğini ifade etti.
İstifa etmekten başka bir çıkış yolunun kalmadığı için görevinden ayrıldığını söyleyen Önde, neden sözleşmeden bir süre sonra istifa ettiğini de şöyle açıkladı, “Olağanüstü genel kurul talep ettim. Ama talebimiz kabul görmedi. Sendika içi demokrasi sürecini işletmeye çalışalım istedim. Ama bu gerçekleşmeyince istifa ettim.”
Önde, tek başına istifa ettiğini, mevcut yönetimin görevini sürdüreceğini ve süreci sindirdiğini aktardı. (İskenderun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Sınır ihlallerine kesinlikle izin verilmeyecek'

SONRAKİ HABER

Veliler temizliğe, öğrenciler hamallığa

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa