16 Eylül 2013 20:32

Okullar tamiratla eğitime başladı

ANTEP’te eğitim ve öğretim yılı birçok eksiklikle başladı. Sabahın erken vakitlerinden okulların yollarını tutan öğrenciler ve veliler, okullarında gördükleri manzara karşısında şaşkına döndü. Velilerden birçok okuldan temizlik, bakım işlerinin yapılmadığına dair şikâyetler geldi.Şehir merkezinde yer alan Mehme

Okullar tamiratla eğitime başladı
Paylaş
İnanç Yıldız

Şehir merkezinde yer alan Mehmet Rüştü Üzel Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde 1. sınıf lise öğrencilerinin olduğu B Blok’ta tüm tuvaletler yıkılmış durumda. Öğrencilerden tuvalet ihtiyacını karşılamak için aralarında yaklaşık 500 metre bulunan A Bloğa kadar gitmeleri istendi. Sınıfların sıvalarının düştüğü ve sıraların toz içinde olduğu göze çarparken, bakıma alınan çatıların ise etrafında yeterli düzeyde emniyet şeridi olmaması tehlikeye meydan verecek durumda. Okul yönetimi öğrencilere yaptığı açıklamada sorunun il özel idaresinden kaynaklandığı ve bir hafta içinde sorunların çözüleceği ifade edildi. Çocukları bu durumda okula bırakıp dönen veliler tedirginken, öğrenciler ise bu durumdan hoşnut değil.
Şirinevler Mahallesi’nde bulunan Ömer Sabri Ersoy İlköğretim Okulu, yeni sistem çerçevesinde yapılan düzenleme ile ortaokula dönüştürüldü. Yapılan düzenlemenin ardından ilkokul bölümü öğrencilerinin, 2 kilometre uzaktakı Bahaddin Teymur İlkokuluna devam etmeleri kararlaştırıldı. Bu durumu öğrenen öğrenci velileri durumu protesto etti.

EĞİTİM SEN: TAKİPÇİSİYİZ

Yeni eğitim öğretimin nasıl başladığına dair görüşlerini aldığımız Eğitim Sen Şube Başkanı Ömer Faruk Koç birçok okulda tamiratların sürdüğünü belirtti. Okullarda yeterli hizmetli kadrosunu olmamasından dolayı okulların temizlik ihtiyacının karşılanmadığını anlatan Koç, “Eğitimin yapılması için gerekli koşulların bir önce hayata geçirilmesi gerekiyor” dedi. Eğitim Sen Şubesi , “Zorunlu din derslerinin kaldırılması” ve”Ana dilinde eğitim” için daha önceden topladığı imzaları İl Milli Eğitim Müdürlüğüne verdi. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ETİ Krom işçilerinden EMEP'e ziyaret

SONRAKİ HABER

Daha başlangıç değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...