16 Eylül 2013 19:46

Alevi işçiler: Alevileri Sünnileştirme operasyonu

Cami-cemevi projesini Zonguldak’ın Kozlu ilçesindeki Alevi işçilerle konuştuk.İsmet Dilmaç: İzzettin Doğan’ın adı artık İzetullah Gülen oldu bizim için. Biz artık Cem TV’yi seyretmiyoruz. AKP bugüne kadar Aleviler için ne yaptı ki! Göstermelik çalıştaylar düzenledi. Onlardan da hiçbir sonu&

Alevi işçiler: Alevileri Sünnileştirme operasyonu
Paylaş
Ateş Türeli

Cami-cemevi projesini Zonguldak’ın Kozlu ilçesindeki Alevi işçilerle konuştuk.

İsmet Dilmaç: İzzettin Doğan’ın adı artık İzetullah Gülen oldu bizim için. Biz artık Cem TV’yi seyretmiyoruz. AKP bugüne kadar Aleviler için ne yaptı ki! Göstermelik çalıştaylar düzenledi. Onlardan da hiçbir sonuç çıkmadı. Din ve mezhep üzerinden siyaset yapılmasına karşıyım, ancak Alevilerin eşit statüde yaşamasını istiyorum.

Maden işçisi Mahzuni Ateş: Bu proje  Alevileri Sünnileştirme projesidir. Alevilerin önünde “Ya Sünni olacaksın, ya da Şii olacaksın” dayatması var. Asimile et de nasıl edersen et.

Maden işçisi Yılmaz Aydın: Alevilerin hiçbir statüsü yok. Kürtlere ve Alevilere yapılmak istenen asimilasyonun ta kendisidir.

İnşaat işçisi Ali Ekber Polat: Cemevine “Cümbüş evi” diyen bir zihniyetten beklentimiz yok. Üstelik cami-cemevi projesi bizlere soruldu mu? Bu ülkede milyonlarca Alevi yaşıyor, hangisinin görüşü alınmış? (Zonguldak/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tuzluçayır esnafı: Proje dursun, polis geri çekilsin

SONRAKİ HABER

Hrant Dink davası bugün yeniden başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...