17 Eylül 2013 23:55

Şampiyonlar Ligi başlıyor

Avrupa’da kulüpler arası futbol müsabakalarının en yüksek arenası Şampiyonlar Ligi bugün başlıyor. 4’erli sekiz grupta 32 takımın mücadele edeceği, Kupa 1’de yer alan tek Türkiye takımı Galatasaray da bugün Real Madrid karşısında Devler Ligi defterini açacak.1992’den itibaren gruplu sistemde oynanmaya başlana

Şampiyonlar Ligi başlıyor
Paylaş

1992’den itibaren gruplu sistemde oynanmaya başlanan Kupa 1’in 59 yıllık tarihindeki en başarılı takım Real Madrid. İspanyol temsilcisi, 6’sı 1956-1966 arasında olmak üzere 9 kez kupayı müzesine götürdü. Real Madrid’in son şampiyonluğuysa 2002 yılındaydı. O dönem Vicente del Bosque’nin çalıştırdığı Real, finalde Bayer Leverkusen’i 2-1 yenerek kupaya uzanmıştı. Real Madrid, 2000 yılındaki şampiyonluğuna giden yolda da çeyrek finalde Galatasaray’ı 2-3 ve 3-0’lık skorlarla elemişti. Galatasaray’la Real Madrid’in yolları geçtiğimiz sezon da kesişmişti. Şampiyonlar Ligi’nde yine çeyrek finalde karşılaşan iki takımın eşleşmesinde gülen taraf bir kez daha İspanyol temsilcisi olurken, alınan sonuçlar da 2000’in kopyasıydı: Madrid’de 3-0 Real Madrid, İstanbul’da 3-2 Galatasaray.

Jose Mourinho’nun Real Madrid’i yarı finalde Borussia Dortmund karşısında tutunamamış ve elenmişti.

YENİ REAL NE ALEMDE?

Carlo Ancelotti ile yeni bir başlangıç yapan Real Madrid’in kadrosuna bu yıl önemli değişiklikler var. Malaga’dan hücuma yönelik orta saha oyuncusu Isco’yu 30 milyon avroya kadrosuna katan Real’in transferin son gününde gerçekleştirdiği 94 milyon avroluk Gareth Bale transferi de halen konuşulmaya devam ediyor. Bale, ilk maçına hafta sonu Villarreal karşısında çıktı ve bir de gol attı ancak İspanyol medyası Bale’ın Tottenham’daki formundan henüz uzak olduğu görüşünde. Başkent temsilcisinin kadrosundaki önemli değişikliklerden biri de Mesut Özil’in Arsenal’e transfer olmasıydı. Isco ve Bale’a rağmen Real’in Özil’in yaratıcılığını araması muhtemel.

Lige 4 maçta 1 galibiyet 3 beraberlikle başlayan Galatasaray ise 2010-11’den bu yana en kötü başlangıcını yaptı. Fatih Terim’in aynı zamanda milli takımı çalıştırması konusunda Ünal Aysal’a yönelik eleştiriler artarken sarı kırmızılılar şu anki formuyla Real Madrid ve Juventus’un bulunduğu grupta taraftarına umut vermiyor. Galatasaray’ın bu akşamki maç öncesi en güvendiği şeyse bir istatistik: Cimbom, bugüne kadar Real Madrid’le sahasında oynadığı iki maçı da kazandı. 21.45’te Türk Telekom Arena’da oynanacak maçı İngiltere Futbol Federasyonu’ndan Mark Clattenburg yönetecek. B Grubu’ndaki diğer maçtaysa FC Kopenhag, Juventus’la karşılaşacak.


SON ŞAMPİYONUN KONUĞU CSKA

Şampiyonlar Ligi’nde bugün B grubunun yanı sıra A, C ve D gruplarında da maçlar oynanacak. A grubunda Manchester United, Bayer Leverkusen’le, Real Sociedad ise Shakhtar Donetsk’le oynayacak. C grubunda Benfica-Anderlecht, Olympiakos-PSG, D grubunda ise son şampiyon Bayern Münih-CSKA Moskova, Viktoria Plzen-Manchester City maçları oynanacak. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

13 yaşında gözaltına alındı, kemikleri 18 yıl ortaya çıktı

SONRAKİ HABER

Ölü yoksa, mesele de yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...