16 Eylül 2013 20:53

Alkol yasağına esnaf tepkisi

Alkollü içeceklerin saat 22.00’den sonra satışını yasaklayan düzenleme Alibeyköy esnafı tarafından protesto edildi. Esnaflar, bakkal, kuruyemişçi ve tekel bayileri olarak tütün ve alkollü içeceklere yönelik yasanın yeniden düzenlenmesini talep ettiklerini dile getirdi.En çok satışı AVM’lerin ve b&uum

Alkol yasağına esnaf tepkisi
Paylaş

En çok satışı AVM’lerin ve büyük marketlerin kapandığı 22.00-24.00 saatleri arasında yaptıklarını vurgulayan esnaflar, söz konusu zaman dilimi içerisinde satış yapamamalarının kendileri açısından iflasa doğru sürüklenmek anlamına geleceğini belirtti.

YÜRÜYÜŞ YAPTILAR

Alibeyköy Cengiz Topel Caddesi girişinde toplanan bir grup esnaf, “Barış ve demokrasi için yasaklara hayır” pankartı açarak yürüdü. Yürüyüş sonrası esnaflar adına açıklama yapan Birleşik Esnaflar Derneği Genel Başkanı Hüseyin Ataçer, alkollü içeceklere yönelik düzenlemenin toplumsal tepkiye neden olmasına rağmen Hükümetin uygulamada ısrarcı olmasını eleştirdi. Ataçer, “Son yıllarda mantar gibi çoğalan AVM’lerle eş zamanlı olarak uygulamaya konulan yasaklamalar ve kısıtlamalar gösteriyor ki AVM’ci politikaların öne alındığı ve zaman içinde küçük esnafın tasfiyesinin gündeme gelmesidir” dedi.

RUHSATLAR DİKKATE ALINSIN!

Çalışma ruhsatlarının saat 07.00 ile 24.00 saatleri arasında olduğunu hatırlatan Ataçer, satış ve ticaretin söz konusu zaman dilimi içinde kısıtlama olmadan yapılması gerektiğini söyledi.

Ataçer, “Küçük esnafa yasak getirmek adaletsizlik, haksızlık ve ayrımcılıktır. Ruhsatlarımızda belirtilen çalışma saatlerine uyulmalı ve saygı gösterilmeli. Her şeye rağmen haklarımızı arayacağız ve yargı yoluna başvuracağız” şeklinde konuştu. Ataçer diğer taleplerini şöyle sıraladı: Herkesin gelirine göre adil vergi düzeni kurulmalı, her sene alınan tekel harçları kaldırılmalı.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Burdayım anne’

SONRAKİ HABER

BM: Şam'da 'sarin gazı' kullanıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...