16 Eylül 2013 18:12

‘Burdayım anne’

Kadıköy’de önceki gün düzenlenen Forumfest’in ardından dağılan kitleye polis saldırdı.Konser ve konuşmaların ardından, yavaş yavaş evlerine dönmek üzere yola çıkan insanlar bir taraftan da ‘Her yer Taksim her yer direniş’, ‘ Bu daha başlangıç mücadeleye devam’ sloganları atarak yür&uum

‘Burdayım anne’
Paylaş
Emre Caka / Zeliha Irmak

Kadıköy’de önceki gün düzenlenen Forumfest’in ardından dağılan kitleye polis saldırdı.

Konser ve konuşmaların ardından, yavaş yavaş evlerine dönmek üzere yola çıkan insanlar bir taraftan da ‘Her yer Taksim her yer direniş’, ‘ Bu daha başlangıç mücadeleye devam’ sloganları atarak yürümeye başladı. Bir süre sonra polisin saldırısı başladı. Bir anda şaşkınlık yaşansa da kısa bir süre sonra bir araya gelenler polise karşı direnmeye başladı.

Hareketliliği fark eden bir teyze ‘Okan, Okan’ diye bağırmaya başlamıştı. Öfkeli ve sinirli değildi ses tonu. Tam aksine fazlasıyla sakin ancak çeneden dudaklara uzanan ince bir titreme...

Okan’ın kim olduğunu bilmesek de aklımızdan kötü şeyler geçmiş, teyzenin oğlunu kaybettiğini, sokağa çıkartmak istemediğini veya polislerin eline düştüğünü düşünüyorduk ki kitlenin arasından bir ses geldi: “Burdayım anne”

Teyzenin ince sesinin titremesi tamamen bitmişti. Birbirlerine el salladıktan sonra direniş yeniden alevlendi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Firar eden 18 PKK\'li yakalandı

SONRAKİ HABER

Alkol yasağına esnaf tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...