26 Eylül 2013 06:46

Dikili’de Özgüven sevinci

Görevinden uzaklaştırılan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'e yeniden başkanlık yolu açıldı. Adliye çıkışında Özgüven, "Halkçı başkan" sloganlarıyla karşılandı.

Dikili’de Özgüven sevinci
Paylaş

Görevinden uzaklaştırılan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’e yeniden başkanlık yolu açıldı. İhaleye fesat karıştırdığı iddiasıyla aldığı 10 yıllık ceza, yeni yargı paketi ile tekrar uyarlanan Özgüven ve arkadaşlarının cezası 10 aya düşürüldü. Mahkemenin cezayı ertelemesi İçişleri Bakanlığının görevden aldığı Özgüven’e yeniden başkanlığa dönüş yolunu açtı.

Bergama Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada Dikili Belediye Başkanı Özgüven’in yanı sıra belediye meclis üyeleri de bir kez daha hakim karşısına çıktılar. Hukukçuların ‘Matematiksel olarak hüküm belli, dosya üzerinde bile karar verilebilir’ demelerine rağmen 2 kez ertelenen davanın üçüncü duruşmasında karar çıktı. 4. yargı paketi ile aldıkları cezanın alt-üst sınırlarının değişmesi sonrası cezaları son yasaya uyarlanarak 10 aya indirilen Özgüven ve arkadaşları için mahkeme heyeti ‘Hükmün ertelenmesinin geri bırakılması’ kararı verdi.

DÖNÜŞ YOLU AÇILDI

Kararın ardından konuşan Özgüven’in Avukatı Muhittin Üstündağ, “Mahkeme hükmün ertelenmesini geri bıraktı. Bu da kararın geçersiz olduğunu gösterir. Başkan hakkında verilen bu karar ile göreve dönüş yolu açıldı.” dedi. Adliye çıkışında “halkçı başkan” sloganları ile karşılanan Osman Özgüven yurt içi ve yurt dışından verilen desteklere teşekkür etti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Meryem

SONRAKİ HABER

İnfaz Kanunu’nun 16. maddesi kaldırılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...