27 Mayıs 2011 08:21

Alınteri silaha değil yaşama aksın

EMEK, Demokrasi ve Özgürlük Bloku İsanbul 3. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Abdullah Levent Tüzel’in işçiler ve emekçilerlu buluşmaları devam ediyor. Esenyurt’ta bulunan Sembol Tekstil Atölyesini ziyaret ederek işçileri selamlayan Tüzel, “Alınterimiz silaha değil yaşama aksın diye mücadele ediyoruz&rd

Paylaş

TEKSTİL İŞÇİLERİNE ZİYARET

Tüzelilk olarak Esenyurt’ta buluanan Sembol Tekstil Atölyesini ziyaret etti. Atölye sahibi Mehmet Dalkıran’la sohbet eden Tüzel’e Dalkıran, “Artık insanlarımızın ölmediği, huzur içinde yaşadığımız bir yaşam istiyoruz” dedi. 1993 yılında  memleketiDiyarbakır’ın Bismil ilçesinde bulunan köylerinini yakılması nedeniyle İstanbul’a göç etmek zorunda kaldıklarını belirtti. Dalkıran,“Tek istediğmiz akan kanın durması. Artık ortak vatande huzurlu bir yaşam istiyoruz. Atöleyemizde Yozgat’tan Nevşehir’e Şırnak’a kadar farklı şehirlerden işçi arkadaşlarımız var sizinle tanışmak istediler. Seçim sürecinde ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız” dedi.

‘EMEKÇİLERİN ALTERNATİFİ VAR’

Atölyede çalışan tekstil işçileriyle sohbet eden Tüzel de Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blokunun oluşumu ve amaçlarını anlattı. İşçilerin emeklerinin, alınterlerinin savaşa, bombalara ve silahlanmaya değil, yaşama, eğitime ve sağlığa gitmesi için mücadele ettiklerini ifade eden Tüzel, insanca yaşam ve çalışma koşuları yaratılması için birliklte mücadele çağrısı yaptı. Bu koşulların sağlanmasının ilk adımının yeni Anayasa’nın hazırlanması sürecine müdahale etmek olduğunu kaydeden Tüzel, “Artık işçilerin, emekçilerin bir alternatifi var” dedi.

Tüzel daha sonra Esenyurt’un Kıraç, Tabela ve Örnek Mahallelerinde bulanan esnafları ziyaret etti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DSP’ye izin bağımsıza veto

SONRAKİ HABER

Dayanışmazsak kazanamayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa