27 Mayıs 2011 08:08

Avrupa’nın hava trafiği açıldı

AVRUPA hava trafiği kurumu Eurocontrol, İzlanda’da hafta sonunda Grimsvötn yanardağında meydana gelen patlamanın yol açtığı kül bulutu yüzünden dün hava sahalarının kapanmadığını bildirdi.Eurocontrol, kül bulutunun gelecek 48 saat içinde hava trafiğine etkisinin çok az olacağını ya da hiç olmamasının beklen

Avrupa’nın hava trafiği açıldı
Paylaş

AVRUPA hava trafiği kurumu Eurocontrol, İzlanda’da hafta sonunda Grimsvötn yanardağında meydana gelen patlamanın yol açtığı kül bulutu yüzünden dün hava sahalarının kapanmadığını bildirdi.

Eurocontrol, kül bulutunun gelecek 48 saat içinde hava trafiğine etkisinin çok az olacağını ya da hiç olmamasının beklendiğini açıkladı. Kurumdan yapılan açıklamada, pazartesi ile çarşamba günleri arasında Avrupa’da planlanan 90 bin uçuştan 900 kadarının yapılamadığı belirtildi.
İzlanda’nın cumartesi faaliyete geçen en aktif volkanı Grimsvötn’den, artık sadece su buharı çıktığı bildirilmişti. Patlamayla ilgili kriz merkezinin sözcüsü, volkanın hala aktif olduğunu, ancak kül değil sadece su buharı çıktığını belirtmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Zuckerberg: Facebook’la devrim yapılmaz

SONRAKİ HABER

Sudan’da savaş suçu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa