14 Eylül 2013 17:09

Alevi yapımcılardan Cami-Cemevi projesine tepki

ANKARA’da temeli atılan ve tepkilere neden olan Camii ve Cemevi projesine karşı çıkan Alevi müzik yapımcıları Cem Tv’yi boykot etti.Ankara’nın Mamak ilçesinde hayata geçirilecek olan proje, Hacı Bektaş Veli Kültür Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı ile Cem Vakfı tarafından yürütülecek.Projenin finansmanı

Alevi yapımcılardan Cami-Cemevi projesine tepki
Paylaş

Ankara’nın Mamak ilçesinde hayata geçirilecek olan proje, Hacı Bektaş Veli Kültür Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı ile Cem Vakfı tarafından yürütülecek.
Projenin finansmanını ise Alevi ve Sünni iş dünyası üstlenecek. Bu projeye Türkiye’nin önde gelen müzik şirketleri karşı çıkıyor.
Müzik şirketleri aldıkları ortak kararla, İzzettin Doğan’ın sahibi olduğu Cem Tv ve Cem Radyo‘ya boykot kararı aldı.

MÜZİK ŞİRKETLERİNDEN AMBARGO

Alevi kimliği ile bilinen Kalan Müzik, Seyhan Müzik, Anadolu Müzik, Şah Plak, Arda Müzik, Güvercin Müzik ve Akkiraz Müzik şirketleri kendilerine ait olan albümlerin ve kliplerin Cem TV ve Cem Radyo‘da yayınlanmasını engellediler.
Müzik şirketlerinin yayın yasağı İzzettin Doğan’a vurulan büyük bir darbe olarak nitelendiriliyor. Zira bu şirketlerden çıkan albüm ve klipler büyük ilgi görüyordu. Özelikle Alevi müziklerine geniş yer veren  Cem Radyo ve Cem TV bundan böyle bu şirklere ait albüm ve klipleri yayınlayamayacak.
Alevi sanatçılar da İzzettin Doğan’a tepki göstererek Cem Vakfı’nın gece ve organizasyonlarında yer almayacaklarını açıkladılar.

SANATÇILAR  TEPKİLİ

İzzettin Doğan’ın Fetullah Gülen ile “Cami-Cemevi” projesinde yer almasına tepki gösteren Tolga Sağ ve Gani Pekşen, Cem Vakfı Ankara Şubesi’nin Ankara’da yapacağı konser etkinliğinde yer almayacaklarını açıklamışlardı.
Cami - Cem Evi projesinin inşaatının temeline atıldığı gün Mamak Tuzluçayır halkı ayağa kalkmıştı Cem TV ise eylemler yerine belgesel göstermişti.

ÖNCEKİ HABER

RTÜK Kanal D’ye alkol cezası

SONRAKİ HABER

Akşam’dan derin gazetecilik!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa