14 Eylül 2013 16:51

Kışanak: Tek yol çözüm üretmek

BDP Eş Genel Başkan Gültan Kışanak, Kürt sorunu çözülmediği sürece çatışma riskinin her zaman bulunduğunu belirtti.Kışanak, yurt dışında uydu aracılığı ile yayın yapan Sterk TV’nin stüdyo konuğu oldu. Hükümetin üzerinde çalıştığı demokratikleşme paketinden kendilerini şaşırtacak bir sürpr

Kışanak: Tek yol çözüm üretmek
Paylaş

Kışanak, yurt dışında uydu aracılığı ile yayın yapan Sterk TV’nin stüdyo konuğu oldu. Hükümetin üzerinde çalıştığı demokratikleşme paketinden kendilerini şaşırtacak bir sürpriz beklemediklerini belirten Kışanak,  Hükümetin, temel başarısının her zaman kendisinde olmayanı satmayı başarması olduğunu ifade etti. Kışanak, “Hükümet 1 kamyon konuşur, içinden 1 kilo bir şey çıkmaz. Medyanın gücünü, kamuoyunu oluşturma konusunda gerçekten hakkını teslim etmek gerek; bu konuda başarılı bir iktidardır” dedi.
Kürtler’in dillerini sınırsız, engelsiz kullanmak istediklerini belirten Kışanak, şöyle konuştu:
“Şu anda Kürtler’in talepleri içerisindeki ana dil konusunda hiç kimse karşı çıkmıyor. En karşı çıkanlar bile bunun peyder pey yapılmasını söylüyor. Sadece Başbakan ve Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Dilinizi konuşamazsınız’ diyor. Bize reva görülen çocuklarımıza her sabah ‘Türküm, doğruyum’ dedirtmek, dillerini unutturmak, başka bir dili öğretmek. Çocuklarımız bunu hak etmiyor. Herkes ana dil konusunda tavır almalı, okul boykotlarına katılmalı, bunun süreç hükümet üzerinde büyük etkisi olacaktır.”
Kışanak, yeniden çatışma risk görüp-görmediği sorusuna şu yanıtı verdi: “Kürt sorunu çözülmediği sürece çatışma riski her zaman var. Bunun için özel bir bilgiye, duyuma sahip olmak gerekmiyor. Bu doğası gereği böyledir. Kürt sorunun kendisi zaten çatışma üretmiştir. Yani Kürtler’in haklarını, özgürlüklerini gasp ettikleri için Kürtler de buna itiraz etmiştir. Bu itiraz çatışma doğurmuştur. Kürtler hak ve özgürlük mücadelesinden vazgeçmeyeceklerine göre, Kürt sorunu çözülmediği sürece her zaman çatışma riski vardır. ‘Pratik olarak savaşın yeniden başlama riski var mıdır?​’ diye sorarsanız Bu konu elinde silah bulunduran tarafların doğrudan karar vereceği bir durumdur. Potansiyel olarak bu pozisyonu birileri provoke edebilir. Heronlar 24 saat dolaşıyor, yer yer askeri operasyonlar olduğunu duyuyoruz. Çözümsüzlük kendi başına bir provokatif tutumdur. Çatışmadan kaçmanın tek yolu vardır; çözüm üretmek.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Balık fiyatı önerisine tepki

SONRAKİ HABER

CHP’den Başbakan’a Mısır yanıtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...