27 Mayıs 2011 07:55

Ceza bitse de takip bitmiyor

YAZAR Nuh Mehmet Güler, Van Emniyet Müdürlüğü Terörle mücadele Şubesi tarafından takip altına alınmasını kınamak için İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesinde bir açıklama yaptı.Dün yapılan açıklamada 1992-2001 yılları arasında siyasi sebeplerden kaynaklı cezaevinde yattığını, on yıl öncede tahliye

Ceza bitse de takip bitmiyor
Paylaş

YAZAR Nuh Mehmet Güler, Van Emniyet Müdürlüğü Terörle mücadele Şubesi tarafından takip altına alınmasını kınamak için İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesinde bir açıklama yaptı.

Dün yapılan açıklamada 1992-2001 yılları arasında siyasi sebeplerden kaynaklı cezaevinde yattığını, on yıl öncede tahliye olduğunu söyleyen Güler, “Altı ay önce Van Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesinden geldiklerini söyleyen birkaç polis benim “siyasi suç” cezaevinde kaldığımı bu sebeple şu an neler yaptığımı, nerede ikamet ettiğimi nerelere gittiğimi rapor haline getirildiklerini ve beni her yerde izlediklerini  söylediler” diye konuştu.

Polisler tarafından bu uygulamanın İç İşleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda yapıldığının, bu yüzden devamlı olarak takip altında olacağının belirtildiğini ifade eden Güler, “Birkaç gün önce kendini TEM Polisi olarak tanıtan bir kişi beni aradı ve rahatsız edici bir ses tonuyla, yaşayıp yaşamadığımı kontrol etmek için benimle görüşmek istediklerini söyledi” diyerek arayan polisler tarafından adeta ölümle tehdit edildiğini belirtti. Avukatı aracılığıyla savcılığa başvurduğunu ancak savcılığın böyle bir genelgeden haberi olmadığını belirten Güler, Emniyet Müdürlüğünün ise genelgeyi doğruladığını belirtti.

Bu uygulamanın şahsi mi yoksa genel mi olduğu konusunda şüpheleri olduğunu belirten Güler, uygulamaların şahsi olması durumunda cezaevinden çıksa da bu uygulamayla yaşam boyu hapis altında olacağını söyledi. Güler, hem Van Emniyet Müdürlüğü hem de İçişleri Bakanlığı hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

Olayla ilgili konuşan İHD İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hulusi Zeybel, insanları baskı altına alarak özgür düşüncenin baskı altına alınmak istendiğini belirtti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Katiller Adli Tıp’ta şizofren Yaşar Öztemel tutuklu

SONRAKİ HABER

Yoksul aileye cezaevi hacizi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...