14 Eylül 2013 16:38

Okullar yine dertle başlıyor

2013-2014 Eğitim-öğretim yılı yarın başlıyor. Birinci sınıf ve okul öncesi öğrenciler oryantasyon eğitimine tabi tutulacağı için her sene olduğu gibi, bu yıl da okula bir hafta erken başladı. T. Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ise yaptığı açıklamada, yeni eğitim sisteminin eskisini aratır nitelikte olduğunu söyledi.Koncuk k

Okullar yine dertle başlıyor
Paylaş

2013-2014 Eğitim-öğretim yılı yarın başlıyor. Birinci sınıf ve okul öncesi öğrenciler oryantasyon eğitimine tabi tutulacağı için her sene olduğu gibi, bu yıl da okula bir hafta erken başladı. T. Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ise yaptığı açıklamada, yeni eğitim sisteminin eskisini aratır nitelikte olduğunu söyledi.
Koncuk konuyla ilgili şunları söyledi: “Yeni sistem de, tıpkı SBS gibi sınav odaklıdır. Hatta SBS’de öğrenciler yılda tek sınava girer ve tek sınavın stresini yaşarken; yeni sınav sistemi ile birlikte 8. sınıfta 12 sınava girecek, kendilerini sık sık yarış ve heyecan içinde bulacaktır. Hatta sistemin önümüzdeki yıllarda 6 ve 7’inci sınıflara genişletilmesi ve açık uçlu soruların da devreye girmesiyle birlikte sınav baskısı daha da küçük yaşlarda ortaya çıkacaktır.” (Ankara/ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Çankaya’nın akıbeti soruldu

SONRAKİ HABER

Anadilde eğitim için boykot

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...