27 Mayıs 2011 07:54

Katiller Adli Tıp’ta şizofren Yaşar Öztemel tutuklu

PAZARTESİ akşamı Yüksel Caddesi’ndeki çatışma sonucu polis tarafından gözaltına alınan 15 kişi içerisinden, 14’ü serbest bırakılırken, şizofren raporu olmasına rağmen Yaşar Öztemel tutuklandı. Oysa Necla Yıldız’ı vatandaşların gözü önünde öldüren Gazi Baltacı 7 aydır Adli Tıp’ta, &ld

Paylaş

Görgü tanıkları Öztemel’in çok kötü bir şekilde dayak yediği, yüzünde ve vücudunda ağır yaralar olduğu için serbest bırakılmadığını ifade ettiler. Öztemel’in avukatı Duygu Demirel’in Öztemel’in tutuklanması kararını veren hakime cezai ehliyetinin bulunmamasına rağmen neden tutukladığı sorusuna ise Mahkeme hakimi, “İçeride tedavi olsun diye tutukladım” cevabını vermesi dikkat çekti.

TAHAMMÜLSÜZLÜĞÜN SON ÖRNEĞİ

İHD, önceki gün Yüksel Caddesi’nde polis tarafından uygulanan bu baskı ve şiddet kınadı. İHD Ankara Şube Başkanı Gökçe Otlu, son haftalarda söz ve eylem özgürlüğüne dönük saldırıların, sistemin tahammülsüzlüğünü gösterdiğine dikkat çekti. Otlu, tutuklanan Yaşar Öztemel ile ilgili “devlet şizofrene dahi tahammül edememiş, rahatsızlığını bilmesine rağmen keyfi ve hukuksuzca tutuklanmıştır. Bu tutuklama bile devletin ne kadar demokratikleştiğini göstermiştir. Yaşar Öztemel’in tutuklu halinin sürmesi, içinde bulunduğu rahatsızlığı ağırlaştıracak ve bedeninde onarılamayacak yaralar açacaktır” dedi. Otlu, sistemin geri dönüşü olmayan bu tutumuna son vererek, Yaşar Öztemel’in derhal serbest bırakılmasını istedi.

BİR HAFTADA 100 GÖZALTI

Otlu, Devletin, Türkiye’nin her yerinde gözaltı, tutuklama ve şiddet kullandığını, Ankara’da ise son bir haftada 100’e yakın muhalif kişinin şiddet kullanılarak ve hukuksuz bir biçimde gözaltına alındığını belirtti.Batıgül Tunç ise ne polis, ne cop ne de tehditlere aldırış etmeyeceğini, döndükten sonra İzmir’de eylemlerine devam edeceğini vurguladı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bir soruşturma da Palahniuk’a

SONRAKİ HABER

Ceza bitse de takip bitmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...