14 Eylül 2013 14:47

Karanfillerle Kadıköy'e

KADIKÖY yarın büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Haftalar öncesinden çalışmalarına başlanan ve 32 mahalle forumunun birlikte örgütlediği Forumfest, birçok sanatçının katılımıyla Kadıköy İskele Meydanında gerçekleşecek. Bir festival olarak düşünülen ancak hükümet protestolarına y&

Karanfillerle Kadıköy'e
Paylaş

ANMA ETKİNLİĞİ OLACAK

Gelişmelerle ilgili bilgi aldığımız Forumfest düzenleyicilerinden Ebru Satır, gelinen süreci şöyle açıklıyor: “Grup Yorum,Yeni Türkü, Hayko Cepkin, Bulutsuzluk Özlemi, Kardeş Türküler, Ceylan Ertem, Cenk Taner, Marsis, Mem Bazid, Boğaziçi Caz Korosu, Praksis,

Özge Kutucularoğlu ve Ozbi'nin sahne alacağı Forumfest ‘Barış adalet ve özgürlük için Eylülde gel’ sloganıyla yola çıktı. Anadolu yakası forumlarının organize ettiği bu etkinlik çok kısa bir zamanda hızla büyüdü ve İstanbul park forumlarının kapsadığı bir festival halini aldı.

Fakat ODTÜ öğrencilerine dönük saldırılar, Tuzluçayır halkına  uygulanan şiddet, Taksim Meydanın hala demokratik eylemlere kapatılması ve en önemlisi Antakya'da Ahmet Atakan'ın vefatından sonra festivali bir anma etkinliğine dönüştürme kararı aldık.”

Satır, polis şiddetini kınamak; doğanın, parkların, meydanlarının yağlanmasına karşı durmak ve, Ethem’in, Ali İsmail’in, Mehmet'in, Abdullah'ın, Medeni'nin, Ahmet'in katillerinden hesap sormak için herkesi Kadıköy’e karanfillerle beklediklerini söyledi. (İstanbulEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hatay'da yaşamlarını yitirenlerin ailelere ziyaret

SONRAKİ HABER

'Çözüm süreci' kaplumbağa hızında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...