27 Mayıs 2011 07:46

Behramoğlu Erdoğan’a tazminat ödemeyecek

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet ve Kalkınma Partisi’nin şair-yazar Ataol Behramoğlu aleyhinde 20 bin lira manevi tazminat istemiyle açtığı davayı gören Ankara Asliye Mahkemesi başvuruyu reddetti.Behramoğlu, tazminat talebine konu olan sözlerini 12 Ocak 2010’da CNN Türk televizyonunda çıktığı ‘Tarafsız Bölge’

Behramoğlu Erdoğan’a tazminat ödemeyecek
Paylaş

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet ve Kalkınma Partisi’nin şair-yazar Ataol Behramoğlu aleyhinde 20 bin lira manevi tazminat istemiyle açtığı davayı gören Ankara Asliye Mahkemesi başvuruyu reddetti.

Behramoğlu, tazminat talebine konu olan sözlerini 12 Ocak 2010’da CNN Türk televizyonunda çıktığı ‘Tarafsız Bölge’ programında sarf etmişti.

Behramoğlu, iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi’nin seçimle gidip gitmeyeceği konusunda şunları söylemişti: “Bana göre, yani ben, AKP seçimleri vermeyecek demiyorum ama vermemek için... yasa dışı olarak üstelik anti-demokratik ve görünür ya da görünmez biçimde bütün olanaklarını kullanacaktır diyorum. Düşüncem budur...”

Behramoğlu’nun avukatı Elif Tığlı mahkeme başkanın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet ve Kalkınma Partisi’nin tüzel kişiliği adına açılan hakaret davasını reddederken, suçlamaya hedef olan Ataol Behramoğlu’nun söylediklerinin düşünce özgürlüğü kapsamında görülmesi gerektiğini ifade etti. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Dersim baraj değil sinema istiyor

SONRAKİ HABER

Bir soruşturma da Palahniuk’a

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...