14 Eylül 2013 11:55

'Cenazeyi almaya çalıştık, onu da vermediler'

Dayikên Şemiyê (Cumartesi Anneleri) eyleminde 1992 yılında gözaltına alındıktan sonra infaz edilen Hüseyin Demir'in hikayesi anlatıldı. Baba Ramazan Demir, "Oğlum öldürülmüştü. Cesedini İdil'e getirdiler. Cenazeyi almaya çalıştık, onu da vermediler. Belediye oğlumun cenazesini kimsesizler mezarlığında defnetti&

'Cenazeyi almaya çalıştık, onu da vermediler'
Paylaş

Şırnak'ın Cizre ilçesinde her hafta Cizre Lisesi önünde düzenlenen Dayikên Şemiyê (Cumartesi Anneleri) eylemi, bu hafta da gerçekleştirildi. Eylemde, 1990'lı yıllarda "faili meçhul" cinayetlere kurban giden ve gözaltına kaybettirilenlerin akıbeti soruldu. İHD, MEYA-DER ve KURDİ-DER çalışanlarının da destek verdiği eylemde, 1992 yılında Silopi'de çalışmak üzere evden ayrılan Hüseyin Demir'in kaybediliş hikayesi anlatıldı. Baba Ramazan Demir tarafından anlatılan hikayede, "Oğlum Silopi'de çalışıyordu. Bir gün eve gelmeyince polislerce gözaltına alındığını öğrendik. Aradan birkaç gün geçtikten sonra oğlumun cesedi Silopi'ye bağlı bir köyde bulundu. Savcı teşhis için bizi çağırdı. Oğlum öldürülmüştü. Cesedini İdil'e getirdiler. Cenazeyi almaya çalıştık. Onu da vermediler. Belediye oğlumun cenazesini kimsesizler mezarlığında defnetti" dedi.

Adalet istediklerini belirten baba Demir, "Bize bunu yapanlar cezalandırılsın. Yıllar geçti ama bu acı dinmedi. Çocuklarımızın katilleri dışarıda serbestçe geziyor" dedi. (ŞIRNAK)

ÖNCEKİ HABER

Öfkeli eş dehşeti!

SONRAKİ HABER

'2-3 haftada Esad’ın kimyasal silahları teslim alınamaz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...