14 Eylül 2013 11:04

Mersin liman işçileri Liman-İş'e tepkili

Gazetemizde dün yayımlanan “Sendikacı işçiyle görüşmekten kaçıyor” haberinde yer alan Liman-İş Mali Sekreteri Hüseyin Gonca’nın görüşlerine Mersin Liman işçilerinden yanıt geldi. “Liman-İş bizi taşerona attı unuttu” diyen işçiler, Gonca’nın sözlerinin gerçeği yansıtmadı

Mersin liman işçileri Liman-İş'e tepkili
Paylaş

İşçiler gazetemize iki mektup yazarak görüşlerini dile getirdi.


LİMAN-İŞ BİZİ TAŞERONA ATIP UNUTTU

Liman-İş Sendikasının entrikaları bitmek bilmiyor. Biz Mersin Limanı çalışanları ve Liman-İş sendikası mağdurları olarak yazınızı okuduk. Ama Hüseyin Gonca’nın açıklamaları inandırıcı değil ve tamamen gerçeğe aykırıdır. Hiçbir gerçek payı yoktur. Bizi taşerona atıp unuttular. Haklarımızı aramadılar. Ve söz verdikleri kadroyu almadılar. Ankara’daki arkadaşlarımızı sonuna kadar destekliyor ve yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Uğursan taşeronunda çift bordroyla çalışıyoruz, mesai saatleri kanuna aykırı ve sosyal haklarımızdan yoksun bir şekilde çalıştırılıyoruz. Genel Başkanımıza ulaşamıyoruz. Genel Merkez yöneticileri telefonlarımıza cevap vermiyor. Her geldiklerinde farklı yalanlarla bizleri narkozlayıp geri gidiyorlar. Hüseyin Gonca Mersin Limanı’nda taşeronu bitirdiğini iddia etmiş. Alın size taşeron: Özgüneş, Er-Kar Denizcilik, Uğursan Denizcilik. Bunlar taşeron değil de ne?


DAHA FAZLA İŞÇİYLE LİMAN-İŞ KAPISINA DAYANACAĞIZ

Öncelikle mağdur işçilerin seslerini duyurduğunuz için tüm Evrensel ekibine teşekkür ederiz. Ankara’da bulunan işçi arkadaşlarımızın mağduriyetlerini biliyoruz ve haklılar... Sonuna kadar hepsini destekliyoruz.
Gazetenize, Liman-İş Mali Sekreteri Hüseyin Gonca’da açıklama yapmış. Bu tamamen yalan ya da Hüseyin Bey limanda olanlardan haberdar değil.
Sayın Gonca bizim ve arkadaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek için bizi Ekim 2012’de Uğursan taşeronuna yerleştirdiğiniz doğrudur. Ama “3 ay burada bekleyin yılbaşında kadronuzu alacaksınız” dediniz. Ne oldu? Hem limanda taşeronu bitirdiğinden bahsetmiş Sayın Gonca, hem de bizi taşerona nasıl yerleştirdiğini anlatmış. Kendi eliyle yalanını ayyukaya çıkarmış yani. Ve biz Liman-İş mağdurları olarak diyoruz ki; Sayın Gonca ayın 1’inde 15 kişi daha oraya geleceğiz. Kendinizi hazırlayın! Ama bize de oradaki 3 arkadaşa söylediğiniz gibi aynı yalanları söylemeyin.
Uzmana soruluyor Önder Avcı nerede? Yanıt: Kıbrıs. Hüseyin Gonca’ya soruluyor, Önder Avcı nerede? Yanıt: İstanbul. Başkan Ahmet Uçar’a aynı soru sorulduğunda yanıt Antalya.
Ankara’daki arkadaşları sonuna kadar destekliyoruz. Gazanız mübarek olsun. Sonuna kadar arkalarındayız.

ÖNCEKİ HABER

Beykoz'da göçük

SONRAKİ HABER

Hasret giderdikleri mezarlıkta çocukları için nöbetteler!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...