14 Eylül 2013 09:41

Hakkari'de protestoya müdahale

Hakkari'de, AKP hükümetinin "demokratik çözüm süreci"nde adım atmamasını protesto eden gençler ile polis arasında yaşanan çatışmalar, gece geç saatlere kadar devam etti.Hakkari'de gençler, PKK Lideri Abdullah Öcalan tarafından başlatılan "çözüm süreci"nde AKP hü

Hakkari'de protestoya müdahale
Paylaş

Hakkari'de, AKP hükümetinin "demokratik çözüm süreci"nde adım atmamasını protesto eden gençler ile polis arasında yaşanan çatışmalar, gece geç saatlere kadar devam etti.

Hakkari'de gençler, PKK Lideri Abdullah Öcalan tarafından başlatılan "çözüm süreci"nde AKP hükümetinin adım atmamasını protesto etti. Hakkari'nin Medrese ve Biçer mahallelerinde biraraya gelen gençler, yollara barikat kurarak PKK lehine slogan attı. Bir süre sonra mahalleye zırhlı araçlarla gelen polisler, gaz bombalarıyla gruba müdahale etti. Gençler de polise taşlarla karşılık verdi. Uzun süre devam eden çatışmalar Kıran, Berçelan ve Pehlivan mahallelerine de yayıldı. Buralarda da yollara barikat kuran gençler, "Selam selam İmralı'ya bin selam", "Bijî Serok Apo" sloganları atarak, yoldan geçen araçlarda kontroller yaptı. Gençlere tazyikli su, gaz bombası ve plastik mermiyle müdahale eden polislerle, gençler arasında yaşanan çatışmalar geç saatlere kadar devam etti. (HAKKARİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazetecilere dair rapor gazetecilere verilmiyor

SONRAKİ HABER

Göçükte can pazarı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...