13 Eylül 2013 21:58

‘Yaklaş’ dedi gözünden vurdu!

Tuzluçayır’da polis, Abidin C. isimli 15 yaşındaki bir çocuğu gaz fişeğiyle gözünden vurdu. Babanın iddiasına göre polis çocuğu yanına çağırdı, yaklaştığı sırada da üzerlerine gaz bombası yağdırdı.Alevi nüfusun yoğun olduğu Tuzluçayır Mahallesi’nde Fethullah Gülen ve Cem Vakfı’nın

‘Yaklaş’ dedi gözünden vurdu!
Paylaş
Hasan Akbaş

Alevi nüfusun yoğun olduğu Tuzluçayır Mahallesi’nde Fethullah Gülen ve Cem Vakfı’nın ortaklaşa yapacağı “Cami-Cemevi-Aşevi” projesine tepki olarak başlayan eylemlere yönelik polis saldırısı mahallenin tepkisini büyütmüştü. Her gece onlarca kişinin yaralandığı eylemlerde, gazeteciler, mahalle esnafının demeden saldıran polis, geçtiğimiz Çarşamba gecesi 15 yaşındaki Abidin C’yi hedef almıştı. Bir vatandaşın polisin gaz bombalarını yağdırdığı bölgeye girerek kurtardığı Abidin, Hacettepe Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

DİĞER GÖZÜ DE AZ GÖRÜYOR

Hacettepe Hastanesi Plastik Cerrahi bölümünde yatan Abidin’in tek gözü görmüyor. Burun kemiği tamamen kırık. Yüzünde morluk ve şişlikler bulunuyor. Diğer gözü ise ödem nedeniyle az görüyor. Gaz fişeği isabet eden yerde derin bir iz bıraktığı görülüyor. Fişeğin Gözünün hemen yanına burun kemiğine isabet etmesi de ailesi tarafından bir “şans” olarak değerlendiriliyor.


HEM MERMİ HEM FİŞEK

Abidin’in tek gözü şu an görmezken, gireceği ameliyatın sonucuna bağlı olarak gözünü kaybetmesi de söz konusu. Görgü tanıkların 15 yaşındaki Abidin’in üzerine aynı ayda hem gaz fişeği ve hem de plastik mermiler atıldığını iddia ediyor.
Gazetemize konuşan, belediyede işçi olarak çalıştığını söyleyen baba Ali C., doktorların Abidin’in gözünü kaybedebileceği bilgisini ilettiğini söyledi. Abidin’in yaralandığını hastaneden gelen telefon üzerine öğrendiğini söyleyen baba, oğlunun herkes gibi demokratik hakkını kullanmak için eylemlere katıldığını söyledi. “Cami-Cemevi projesiyle inancımıza yönelik saldırıyı kabul edemeyiz” diyen baba Ali C., polisin demokratik bir eyleme çocuk, yaşlı demeden saldırmasına tepkili.


‘DÜŞMANA  YAPILMAZ’

Baba Ali C’in iddiasına göre o gün polis ön tarafta bulunan vatandaşları “görüşmek istiyoruz” diyerek yanına çağırdı. Abidin ile polisin arasında 5 metre kalmışken üzerine gaz bombası yağdırıldı. Baba Ali C., “Düşman değil bu çocuklar ama hadi diyelim öyle olsun. Ben de askerlik yaptığım için biliyorum. Yine de en son çare olarak ayağına sıkıp etkisiz hale getirmeleri lazım. Ama burada doğrudan cana kastedip, doğrudan çocukların üzerine gaz bombası atılmış” diye konuştu.  Oğlunun bu duruma gelmesinden Başbabakan Erdoğan’ın sorumlu olduğunu dile getiren Ali C., “Bir gün elbet onlar da bunların hesabını verecek. Adalet arayışımız devam ediyor. Elimizden geleni yapacağız” dedi. Hükümete, “Yeter artık kendinize çeki düzen verin” diye seslenen baba, kamuoyundan destek beklediklerini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ahmet Atakan'ın ölümünde yeni gelişme

SONRAKİ HABER

'Biz 6 evladımızı kaybettik'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...