13 Eylül 2013 21:08

Cinayetlere ilişkin yargı ne yapıyor?

Pippa Bacca ve Sarai Sierra cinayetleri belleklerimizden henüz silinmemişken, Japon turist Mai Kuriharac’ın cinayet haberiyle irkildik.Turist kadınlara yönelik cinsel saldırı, tecavüz ve kasten öldürme vakası bitmiyor. Çok azı medyaya yansıdığı için belki de, Kuriharac cinayetini duyunca aklımıza Bacca ve Sierra geliyor. Japon turis

Cinayetlere ilişkin yargı ne yapıyor?
Paylaş
Duygu Ayber

Turist kadınlara yönelik cinsel saldırı, tecavüz ve kasten öldürme vakası bitmiyor. Çok azı medyaya yansıdığı için belki de, Kuriharac cinayetini duyunca aklımıza Bacca ve Sierra geliyor. Japon turist Mai Kuriharac, geçtiğimiz günlerde turist olarak geldiği Göreme’deki Zemi Vadisi’nde bıçaklı saldırıyla öldürüldü. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın ardından, Kuriharac’a öldürüldükten sonra tecavüz edildiği ortaya çıktı. Katil bulundu, yargılanacak denilirken, birden gerçek failin Fatih U. adında biri olduğu ortaya çıktı. Verdiği ifade ise tüyler ürpertici. Fatih U’nun, olayı kendisinin gerçekleştirdiğini kabul ettiği belirtildi ve “Otomobille geziyordum. Bisikletle arabama çarptılar. Tartışmaya başladık. O sırada bıçak çektim ve rastgele salladım. Biri yere düştü, öldüğünü anlamadım. Kanı görünce kendimden geçtim. Birine otomobilde tecavüz ettim. Para ve değerli eşyalarını aldıktan sonra diğerlerini Ortahisar’da boş bir arazide yaktım. Olayda kullandığım bıçağı Kızılırmak’a attım” dediği öğrenildi.
Katil Fatih U. hakkında açılan davanın bize neler göstereceği ise merak konusu.


CEZADA İNDİRİME GİDİLDİ

İtalyan Gösteri Sanatçısı Pippa Bacca, 8 Mart 2008’de Milano’daki evinden gelinlikler içinde, insanların hala ‘güvenilir’ olduğuna inancını ortaya koyarak otostopla, barış yolculuğuna çıkmıştı. Ancak Bacca’nın cesedi, 31 Mart 2008’de tecavüz edilip boğulmuş halde Kocaeli’nin Gebze ilçesi yakınında bulunmuştu. Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Bacca’nın katili Murat Karataş’ı ‘tecavüz’, ‘nitelikli cinsel saldırı’ ve ‘kasten öldürmek’ suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırmıştı. Ancak Karataş’ın cezasında indirime gidildi, 36 yıldan 30 yıla düştü ve ardından Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından onandı.
Turist olarak geldiği İstanbul’da, 12 gün sonra öldürülmüş olarak bulunan ABD’li turist Sarai Sierra vakası da benzer bir facia. 21 Ocak tarihinde cesedi Cankurtaran surlar mevkinde dehlizin içinde bulunan Sierra’nın katili Tasalı hakkında mahkeme, ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan müebbet hapis istemişti. Ancak Tasalı geçtiğimiz günlerde akıl sağlının yerinde olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumuna sevk edildi.


CHP’Lİ VEKİL HAMZAÇELEBİ: TÜRKİYE NE KADAR GÜVENLİ BİR ÜLKE?

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzeçebi, Japon turistin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı Meclise taşıdı. İçişleri Bakanı Muammer Güler’in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Sarai Sierra cinayetini de hatırlatarak, “Türkiye ne kadar güvenli bir ülke” diye sordu. Söz konusu olaya ilişkin soruşturma yapılıp yapılmadığını da Güler’in yanıtlamasını isteyen Hamzeçebi, yapıldıysa sonuçlarını öğrenmek istedi. Hamzeçebi, yılda yaklaşık 100 bin Japon turistin ziyaret ettiği Kapadokya bölgesinde yaşanan bu olayda güvenlik zaafiyeti olup olmadığı ve bu tür olayların yaşanmaması için bundan sonra hangi önlemler alınacağı sorularına da yanıt istedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Merdan Yanardağ tutuklandı

SONRAKİ HABER

Vanlı depremzedenin sesini duyan yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...