13 Eylül 2013 20:50

Diyarbakırlılar Ahmet Atakan için yürüdü

Antakya’nın Armutlu mahallesinde Tuzluçayır direnişini desteklemek için yapılan eyleme polislerin saldırması sonucu yaşamını yitiren Ahmet Atakan için Diyarbakır’da yürüyüş düzenlendi. KESK Kadın Meclisi ve demokratik kitle örgütlerinin çağrısıyla yapılan eylemde yüzlerce kişi Sanat Sokağı’ndan A

Diyarbakırlılar Ahmet Atakan için yürüdü
Paylaş
Faruk Ayyıldız

HER EYLEME SALDIRAN BİR İKTİDAR VAR

AZC Plaza önünde yapılan oturma eyleminin ardından basın açıklamasını okuyan Fatma Gülçiçek, “Kadın da olsa çocuk da olsa gereği yapılacaktır” diyen iktidarın gereğini yaparak gençleri öldürdüğünü söyledi. Her türlü demokratik eylemi şiddetle bastırmaya çalışan bir iktidarla karşı karşıya olduklarını aktaran Gülçiçek, iktidarın kendisine karşı çıkan bir toplum istemediğini vurguladı. Cemevi-cami projesinin kardeşlik politikası değil ötekileştirme politikası olduğunun açık olduğunu aktaran Gülçiçek, “Cemevleri camilere yapışık yapılarak cami kontrolüne verilmek isteniyor” dedi.

Ceylan Önkol, Uğur Kaymaz, Abdullah Duran ve birçok çocuğun ve gencin devlet tarafından katledildiğini söyleyen Gülçiçek, “Failleri hakkında herhangi bir yaptırım uygulanmamakla beraber katledenleri terfi ile ödüllendirdiler” dedi. Kürdistan’da yıllardır uygulanan öldürme politikalarının Gezi direnişiyle birlikte sistematik olarak ülkede direnen herkese karşı uygulandığını vurgulayan Gülçiçek, “Devlet toplumu bölmekte terörize etmekte ve biat eden bir nesil yaratmaya çalışmaktadır” diye konuştu. Diyarbakır KESK olarak her türlü devlet terörünü kınadıklarının altını çizen Gülçiçek, katledilen gençlerin sorumlularının yargılanması çağrısında bulundu. İktidarın toplumun taleplerini dikkate almamaya devam etmesinin huzursuzluğu arttıracağını belirten Gülçiçek, “Aksi takdirde toplumsal barış yaşanmayacak ve devlet de meşrutiyetini yitirecektir” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Zam isteyen temsilci masadan kaldırıldı

SONRAKİ HABER

Onlarca mahalle bir araya geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...