13 Eylül 2013 18:46

28 Şubat'ta Doğan ve Koç hakkında suç duyurusu

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 28 Şubat davasının 10. duruşması sona erdi. Mahkeme, 28 Şubat 1997’de yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısının tutanaklarını istedi. Müşteki avukatlarından Mustafa Polat ise Aydın Doğan, Koç Holding ve bazı basın mensupları hakkındaki gereğinin yapılması için mahkemeye dilekç

28 Şubat'ta Doğan ve Koç hakkında suç duyurusu
Paylaş


28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın 10. duruşması sona erdi. Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme, Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) 28 Şubat 1997 tarihinde yaptığı toplantı, karar ve tutanaklarını CMK’nın 125. maddesine dayanarak istedi. MGK Genel Sekreterliği, daha önce yaptığı açıklamada, mahkemenin tarihi toplantının tutanaklarını istemesi halinde gönderileceğini bildirmişti.

Müşteki Avni Akyol'un avukatı Mustafa Polat, Aydın Doğan, Koç Holding ve dönenim bazı basın mensupları ile ilgili mahkemeye şikâyet dilekçesini iletti. Mahkeme Polat’ın dilekçesini suç duyurusu niteliği taşıdığı için Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.  (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

İŞTAR çalışanlarına polis tacizi ve hakareti!

SONRAKİ HABER

13 Eğitim Senli'ye Gezi soruşturması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...