13 Eylül 2013 18:08

Sağlıkçılar deli gömleği giydi

Kamu emekçilerine yapılan zamma tepki gösteren Türk Sağlık-Sen üyeleri, Ankara'da deli gömleği giyerek eylem yaptı. Memura yapılan zam artışıyla evlerine götürecekleri ekmeğin gasp edildiğini dile getiren sağlıkçılar, toplusözleşme masasında hükümetle anlaşmaya varan Memur-Sen Genel Başkanı'nı temsilen cansı

Sağlıkçılar deli gömleği giydi
Paylaş

Türk Sağlık-Sen üyesi sağlık emekçileri, toplusözleşme sonuçlarına tepki göstermek için Güvenpark'ta yaptıkları eylemde, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun maketini taşıdı.  Toplu İş Sözleşme (TİS) tablosunun yer aldığı pankart taşıyan sağlıkçılar, TİS'den memur lehine bir şey çıkmadığını ifade etti.

POLYANNACILIK OYNUYORLAR

Ağır iş yükü ve şiddet tehlikesine karşı sağlıkçıların fedakârlıkla çalıştığını söyleyen Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, TİS'te memur için facia yaşandığını belirtti.  Aile sağlığı, üniversite hastanesi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çalışanlarının hiçbir kazanım sağlayamadığını vurgulayan Kahveci,  hükümeti kastederek "TİS'te hezimet varken bunlar polyannacılık oynamaya devam ediyorlar" dedi.

KAHVECİ’DEN CANSIZ MANKEN BENZETMESİ

Kahveci, Memur- Sen'i işaret ederek "Tüm sağlık çalışanları hükümetin teklifinden daha düşük zamma 'Evet' diyenler yüzünde kaybetmiştir" diye kaydetti. Zamma 'Evet' diyenleri cansız mankenlere benzeten Kahveci, "Cansızdırlar, varlık bile değildirler. Ne vicdanları vardır, ne de duyguları" diye ekledi. TİS'in memuru çileden çıkardığının altını çizen Kahveci, "Malum sendikanın yaptığı yağcılık yapmak, el etek öpmek gibi deyimlerle bile ifade edilemez. Bu tavır için Türk Dil Kurumu'nda yeni deyim türetmek gerek" diye konuştu. Sağlık çalışanlarına yönelik saldırılara da değinen Kahveci, arkadaşlarına yönelik şiddeti kınadı ve yetkilileri göreve çağırdı. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP Heyeti Roboskili aileleri ziyaret etti

SONRAKİ HABER

Kongre Hazırlık Komitesi'nin Barzani'ye tebligatı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...