13 Eylül 2013 18:01

CHP Heyeti Roboskili aileleri ziyaret etti

Bölge illerinde çeşitli temaslarda bulunmak üzere ziyaretler gerçekleştiren CHP Heyeti, Roboski köyünü ziyaret etti. Ziyarette konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Hırsız evin içindeyse kedi işe yaramaz. Hırsız evin içindedir. Bunun için failler ortaya çıkarılmıyor" derken Roboskili ai

CHP Heyeti Roboskili aileleri ziyaret etti
Paylaş


CHP Heyeti, çeşitli temaslarda bulunmak üzere bölge illerinde gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünü de ziyaret etti. Ziyarette Roboskili ailelerle görüşen CHP heyeti içerisinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker'in yanı sıra çok sayıda PM üyesi yer aldı. Roboskili aileler, CHP heyetini katliamda yaşamını yitiren yakınlarının fotoğraflarıyla karşıladı. Köy camisinde ailelerle toplantı yapan CHP heyeti adına konuşan CHP Manisa Milletvekili Hasan Öner, "Acılarınıza ortak olmak için geldik. Annelerin çektiği acıyı bizim çekmemiz mümkün değildir" diyerek, Roboski'de insanların artık gündelik hayatında bile neşenin kalmadığını söyledi.

'BU EMRİ GENELKURMAY, SAVUNMA BAKANI YA DA BAŞBAKAN VERMİŞTİR'

Roboski'de yapılan incelemelerde 34 gencin katledilmesinin bıraktığı acıyı silmenin kolay olmadığını gördüklerini anlatan Öner, "Burada insanlarımızın üzerindeki siyah elbiseleri çıkarıp yerine beyazları giymelerinin zamanını çoktan geldiğini istedikleri bellidir. Bu emri bu savaş uçaklarına kimin verdiğini ve nasıl verdiğiyle ilgili bu katliamın sorumlularını istiyorlar. Bu da bu ailelerin hakkıdır. Bu emri mutlaka birileri vermiştir. Faili meçhulleri bulmak yılları alabilir. Ama Başbakan isterse Roboski katliamının faillerini bulmak çok kolay olacaktır. Bu emri ya Genelkurmay, ya Milli Savunma Bakanı ya da Başbakan vermiştir" dedi.

Hiçbir pilotun emir kontrolü yapmadan düğmeye basmayacağının altını çizen Öner, "Hata olabilir, kaza olabilir, muhakkak bir şeyler olmuştur. Ama bu katliamın faillerinin mutlaka açığa çıkarılması gerekiyor. Türkiye'deki adalet sistemi değişiyor umuduyla anneler sevinmişti. Sorun Başbakan'a ve hükümete değince bu sefer dava sivil mahkemeden alınıp askeri mahkemeye gönderildi. Roboski Türkiye'ye mal olmuş bir meseledir" ifadelerini kullandı. Roboski katliamının, AKP'nin ya da başka bir partinin üzerini örteceği bir zeminden çoktan çıktığını da sözlerine ekleyen Öner, "Burada ölen çocuklar için gözyaşı dökemeyenler, dışarıda Rabia için dökülen gözyaşları samimi değildir. Bizler Roboski katliamının faillerinin bulunması için her türlü mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

'ROBOSKİ SORUNUN ÇÖZÜMÜNDE SAMİMİYET GÖSTERGESİDİR'

Öner'in ardından söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da, "623 gündür failler ortada yok. Bu soruşturma dosyasında istenseydi 15 gün içinde failler ortaya çıkarılırdı. Görüntüleri Meclis'te izlediğimizde çok açık bir şekilde katliamın yapıldığı ortadaydı. Bugüne kadar buna benzer birçok olayda failler hala ortaya çıkarılmadı. Buradan Ankara'ya selam göndererek söylemek istiyorum, hırsız evin içindeyse kedi işe yaramaz. Hırsız evin içindedir. Bunun için failler ortaya çıkarılmıyor. Bu mesele Kürt sorunun çözümünü noktasında da bir samimiyet göstergesi olacaktır. Kürt sorunun çözmek istiyorlarsa en basit meselelerden biri olan Roboski katliamının faillerini ortaya çıkararak buradan başlarsınız" ifadelerini kullandı.

Roboskili aileler ise, Roboski olayını Kürt sorunundan ayrı görmediklerini belirterek, CHP'nin Kürt sorununun çözüme kavuşturulması konusunda çalışmalar yürütmesi gerektiğini söyledi. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Güncel sanat yatırım aracı olarak görülüyor

SONRAKİ HABER

Sağlıkçılar deli gömleği giydi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...