13 Eylül 2013 18:14

Darphanede grev bitti

BASIN-İŞ Sendikasının toplusözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine üzerine 8 Temmuz’da Darphane Genel Müdürlüğünde başlayan grev sona erdi.Grevin 68. gününde varılan anlaşma ile işçi ücretlerine kamu çerçeve protokolüne ek olarak yüzde 3’lük artış sağla

Darphanede grev bitti
Paylaş

Grevin 68. gününde varılan anlaşma ile işçi ücretlerine kamu çerçeve protokolüne ek olarak yüzde 3’lük artış sağlandı.
Toplusözleşme törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar ve Basın-İş Genel Başkanı Yakkup Akkaya katıldı.

Uzlaşma ve diyalog çerçevesinde sonuçlandırdıkları toplusözleşmelerden birinin, kamu çalışanlarına ilişkin olduğunu belirten Bakan Çelik, emekliler ve kamuda çalışan işçilere yönelik de önemli düzenlemeler yapıldığını söyledi.

Çerçeve protokole ilave olarak devam teşvik primlerinde yüzde 3’lük bir artış sağlandığına dikkati çeken Çelik, “Gerek çerçeve protokolü gerekse son devam teşvik primi çerçevesindeki artışların neticesinde, darphanede çalışan işçilerimizin en düşük net ücreti yani cebine girecek olan aylık net ücret 2 bin 371 lira 92 kuruşa yükselmiştir” dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Perşembe Pazarı’ndan fotoğraflar

SONRAKİ HABER

Vali’ye göre ‘Eylül kaygısı’ yersiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...