13 Eylül 2013 17:08

Sedat Selim Ay’ın gazetemize açtığı dava ertelendi

TERÖRLE Mücadeleden sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcılığı görevine atanan Sedat Selim Ay’ın gazetemiz Evrensel, Marksist.org ve t24 internet haber sitelerine karşı ‘hakaret ve iftira’ iddiasıyla açtığı davanın ilk duruşması görüldü.Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı 12. Asliye Ceza

Sedat Selim Ay’ın gazetemize açtığı dava ertelendi
Paylaş

TERÖRLE Mücadeleden sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcılığı görevine atanan Sedat Selim Ay’ın gazetemiz Evrensel, Marksist.org ve t24 internet haber sitelerine karşı ‘hakaret ve iftira’ iddiasıyla açtığı davanın ilk duruşması görüldü.
Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı 12. Asliye Ceza Mahkemesinde bugün görülen duruşma, dosyayla ilgili belgelerin sunulması ve savunmaların tamamlanması için 30 Ocak 2014 tarihine erteledi.
Sedat Selim Ay, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcılığı görevine atanınca birçok kişi bu atamayı protesto etmişti. Gazetemiz de bu eylemlere yer vermişti. Ay bu nedenle gazetemiz hakkında ‘hakaret ve iftira’ suçlamasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı söz konusu suç duyurusu hakkında takipsizlik kararı vermişti. Bakırköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Bakırköy Cumhuriyet Savcısı’nın takipsizlik kararının usul ve yasaya uygun olduğu yönünden görüş bildirmesine ve  mahkeme heyetinin bir üyesinin de aynı doğrultuda karşı oy kullanmasına rağmen, kararı kaldırılmış ve gazetemize dava açılmıştı.
(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Merkez rezervleri geriledi

SONRAKİ HABER

Kaynaklar dış borç ödemesine

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...