13 Eylül 2013 17:07

AGOS: Siz katilleri iyi bilirsiniz

17 EYLÜL’de tekrar başlayacak olan Hrant Dink Davası öncesinde Agos gazetesinin bugün yayınlanan başyazısında Hükümete tepki gösterildi. Başyazıda Başbakan Tayyip Erdoğan’ın sıkça kullandığı “biz iyi biliriz” ifadesinin, Hrant Dink cinayetini gerçekleştiren, yapılanma için de geçerli olduğu belir

AGOS: Siz katilleri iyi bilirsiniz
Paylaş

17 EYLÜL’de tekrar başlayacak olan Hrant Dink Davası öncesinde Agos gazetesinin bugün yayınlanan başyazısında Hükümete tepki gösterildi. Başyazıda Başbakan Tayyip Erdoğan’ın sıkça kullandığı “biz iyi biliriz” ifadesinin, Hrant Dink cinayetini gerçekleştiren, yapılanma için de geçerli olduğu belirtildi. Yazıda, “Katiller bilindi, bilindikçe gizlendi, gizlendikçe büyük pazarlık kendini açık etti. Ve bu karanlıkoyun hepimizi kahretti. Son ana kadar ülkesine ve insanına inanmayı tercih etmiş bir insan, elbette aynı inançla mücadelenin sürmesini hak eder” ifadesine yer verildi.
Yazıda şu ifadeler kullanıldı:
“Hrant Dink cinayeti davası, beş yılın sonunda, tam da cinayet tarihi 19 Ocak’tan iki gün önce, 17 Ocak 2012’de skandal bir kararla noktalanmıştı. Tetikçi ekip içerisinde bile bir örgütün izine rastlayamayan mahkeme elbette Ergenekon yapılanması ve daha ötesi ile bağlantı kuramadı. Cinayetin ilk günlerinde büyük irade beyanlarında bulunan hükümet ise, çok değil birkaç ay içinde devletin derin sırrına teslim oldu. O an itibariyle duruşmalar sadece bir ortaoyunuydu.”
(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Makine mühendisi ölü bulundu

SONRAKİ HABER

Türkiye Rant Televizyonu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...