13 Eylül 2013 17:06

RTÜK’ten ‘palalı’ cezası

TAKSİM’de Gezi eylemlerine katılanları pala ile kovalayıp, bir kadına da tekme ile saldıran Sabri Çelebi’nin görüntülerini yayımlayan 16 televizyon kanalına RTÜK tarafından ceza istendi.RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı, ‘’Palalı Dehşeti’’ denilerek yapılan bu yayınların, ‘’Şidd

RTÜK’ten ‘palalı’ cezası
Paylaş

TAKSİM’de Gezi eylemlerine katılanları pala ile kovalayıp, bir kadına da tekme ile saldıran Sabri Çelebi’nin görüntülerini yayımlayan 16 televizyon kanalına RTÜK tarafından ceza istendi.
RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı, ‘’Palalı Dehşeti’’ denilerek yapılan bu yayınların, ‘’Şiddeti özendirip, abarttığını’’ ileri sürdü.
Daire Başkanlığının raporunu ele alan RTÜK üyeleri yayınları ‘Basın özgürlüğü’’ çerçevesinde değerlendirdi ve cezaya gerek görmedi.
Kurul, palalı görüntülerinin sık sık ekranda tekrarlandığını bu görüntüler esnasında da flulaştırma yapılmadığını bildirdi. Kurul, “Bu konunun haber değeri olduğu açıktır. Ancak haber sırasında, görüntülerin defalarca yayımlanmasının, izleyicileri şiddete karşı duyarsızlaştırabileceği düşünülmektedir. Bunun yanında küçük yaştaki izleyicilerin etkileneceği, onlarda sebepsiz korkulara ve endişelere yol açabileceği düşünüldüğünde, bu tür şiddet içerikli haberlerin abartılarak ve gereğinden fazla tekrarlanarak verilmesinin küçük yaştaki izleyiciler açısından sakıncalı olduğu da bir gerçektir.” dedi.  RTÜK, İzleme ve Değerlendirme Dairesi  görüntülerini yayımlayan, TRT, Kanal D, atv, Beyaz TV, NTV, CNNTürk, Halk TV, Bugün TV, HaberTürk, A Haber, Star TV, Cem TV, Olay TV, STV, FlashTV ve Fox TV’ye uyarı ve para cezaları verilmesini istedi.  RTÜK raporu görüştü ve 16 TV kanalının yayınında ‘ihlal’’ görmedi ceza istemini de reddetti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bacanağını tabancayla öldürdü

SONRAKİ HABER

Zirve davasında itiraza ret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...