13 Eylül 2013 16:41

Bangladeş’te tazminat arayışı

Dünyanın en büyük hazır giyim üreticileri Bangladeş'teki kazalarda ölen ve yaralanan işçilere ödenecek tazminatı görüşmek üzere bir araya gelecek. Rana Plaza'nın çökmesi sonucu 1200'den fazla işçi ölmüş ve 2500 işçi yaralanmıştı.BBC Türkçe’nin haberine gör

Bangladeş’te tazminat arayışı
Paylaş

Dünyanın en büyük hazır giyim üreticileri Bangladeş'teki kazalarda ölen ve yaralanan işçilere ödenecek tazminatı görüşmek üzere bir araya gelecek. Rana Plaza'nın çökmesi sonucu 1200'den fazla işçi ölmüş ve 2500 işçi yaralanmıştı.

BBC Türkçe’nin haberine göre; sendikalar Rana Plaza'nın çöküşünde ölenlerin ailelerinin şimdi hayatta kalma mücadelesi verdiklerini söylüyor. Toplantıda ayrıca diğer kazaların mağdurları için de tazminat tartışılacak.

Dakka'da geçen Kasım ayında Tazreen Fashions'da çıkan yangında 100'den fazla kişi ölmüştü.

Cenevre'de iki günlük toplantı, küresel sendika IndustriALL'un çağrısıyla yapılıyor. Sendikacılar ölenlerin ailelerinin tazminat için çok uzun süre beklediklerini söylüyor.

Bazı büyük şirketler Cenevre toplantıya geliyor olsa da, henüz bir rakam telaffuz edilmiyor. Temmuz ayında, 70 perakendeci güvenlik standartlarını geliştirmek iddiasıyla, Bangladeş'teki konfeksiyon fabrikalarında denetim yapma planını kabul etmişti.
Bangladeş hazır giyim sektörü, Çin'in ardından dünyanın en büyük ikinci ihracatçısı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İran'da 2 Kürt katledildi

SONRAKİ HABER

Tuzluçayır ve Dikmen’de polis müdahalesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...