27 Mayıs 2011 07:01

Aleviler Madımak için yürüyecek

Sivas şehitlerinin aileleriyle aileleriyle birlikte Mülkiyeliler Birliği’nde basın toplantısı düzenleyen Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Hüseyin Güzelgün, Güzelgün, Madımak Oteli’nin müze olması talebiyle 4-5 Haziran tarihlerinde İstanbul, İzmir, Samsun ve Gaziantep’ten Ankara’ya yür

Paylaş

Güzelgün, otelin şehit ailelerine ve PSAKD’nin görüşlerine başvurularak müzeye dönüştürülmesi gerektiğini söyledi. 4 koldan gerçekleştirecekleri yürüyüşle otelin dizaynının devlet zihniyetine göre yapılmasını engellemeyi amaçladıklarını belirten Güzelgün, “Otelin bizlerin ve şehit ailelerinin görüşleri ve Alevi- Bektaşi kültürü doğrultusunda yapılması konusunda gayretler sürüyor” dedi.

AMAÇ İZLERİ KAYBETTİRMEK, UNUTTURMAK

Güzelgün, “Madımak otelinin tadilatta olduğunu biliyoruz. Buna ilişkin haberler yer yer basına yansımakta. Hükümetin nasıl bir kurguyla hareket ederek, iç tasarım yapacağını bilmiyoruz. Ancak var olan dokuyu bozduğunu, izleri kaybettirmeye yönelik biçimsel değişikliğe gittiğini biliyoruz. Bu da AKP Hükümeti’nin olaya nasıl baktığının çarpıcı bir örneğidir” dedi. Güzelgün, AKP’nin Madımak Oteli’ni kütüphane, çiçekçi ya da bir bölümünü anı evi olarak düzenleyerek katliamın üstünü örtme ve unutturma gayreti içinde olduğunu ifade etti. 4-5 Haziran tarihlerinde 4 koldan yapılan yürüyüş sonrası 6 Haziran günü saat 11:00’de Anıtpark’ta buluşularak, Kültür Bakanlığı önüne yürünecek. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sibel Üresin şahsında cinsiyet ayrımcı söylemler kınandı

SONRAKİ HABER

Makine Mühendislerinden bahar türküleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...