13 Eylül 2013 16:26

İran'da 2 Kürt katledildi

İran'ın Kürt bölgesinde yayın yapan Kurdpa sitesinin geçtiği habere göre, İran devlet güçlerinin biri işkence de olmak üzere iki Kürt'ü katlettiği ve 4 Kürt'ün de idam cezasına çarptırıldığı belirtildi. Tahran Belediyesi'nin Fazıl Fettahi'nin cenazesini ailesine haber vermeden defnettiği kaydedi

İran'da 2 Kürt katledildi
Paylaş

İran'ın Kürt bölgesinde yayın yapan Kurdpa sitesinin geçtiği habere göre, İran devlet güçlerinin biri işkence de olmak üzere iki Kürt'ü katlettiği ve 4 Kürt'ün de idam cezasına çarptırıldığı belirtildi. Tahran Belediyesi'nin Fazıl Fettahi'nin cenazesini ailesine haber vermeden defnettiği kaydedildi. İranlı yetkililerin Pawe şehri nüfusuna kayıtlı Fettahi'in ölüm haberini ailesine bildirdiği aktarıldı.

Selmas kentinde Pazartesi günü arabasıyla Selmas'tan Kabik köyüne giden 35 yaşındaki Semend Cihangir'i yolda kontrol noktası kuran İran Devrim Muhafızları tarafından herhangi bir uyarı yapılmadan vurularak öldürüldüğü kaydedildi.

Tahran İnkılap Mahkemeleri ise, Kerec kentindeki Qizilhesar Cezaevi'nde bulunan Hamid Ehmedi, Cemşid Dehqani, Cihangir Dehqanî ve Kemal Melayi'ye idam cezası verdiği belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tanrıkulu: Atakan düşerken bilinci kapalı mıydı?

SONRAKİ HABER

Bangladeş’te tazminat arayışı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...