13 Eylül 2013 15:01

Tüm Bel-Sen'den Baykara'ya yanıt

Tüm Bel-Sen Merkez Yönetim Kurulu eski Genel Başkan Vicdan Baykara'nın görevinden alınmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Baykara'nın dün kuruluşu ilan edilen Tüm Yerel-Sen'in çalışmalarına henüz Tüm Bel-Sen'deki görevini sürdürürken başladığı ve bu nedenle ihracının

Tüm Bel-Sen'den Baykara'ya yanıt
Paylaş

Tüm Bel-Sen Merkez Yönetim Kurulu eski Genel Başkan Vicdan Baykara'nın görevinden alınmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Baykara'nın dün kuruluşu ilan edilen Tüm Yerel-Sen'in çalışmalarına henüz Tüm Bel-Sen'deki görevini sürdürürken başladığı ve bu nedenle ihracının gündeme geldiği kaydedildi.

Sendikanın son genel kurulunda, üst üste 2 dönemden fazla yöneticilik yapılamayacağı yönündeki tüzük değişikliğinin bazı kişileri rahatsız ettiği belirtilen açıklamada, "Sendika yöneticiliğini neredeyse bir meslek haline dönüştüren bu kişiler, Genel Kurulda bu kararların alınmasının ardından 2 yıldan fazla süre geçtikten sonra, üstelik kendilerinin de oy verdiği ve oy birliği ile kabul ettiği bu değişikliklerin iptali için Sendika aleyhine,  yani yöneticilik yaptıkları sendikaya karşı dava açtırdılar" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, bu çevrelerin davayı kaybedeceklerini anlayınca yeni bir sendika kurmak için çalışmalar yapmaya başladığı, ancak bu durumu gerekçe olarak emekçilere açıklayamayacakları için karalama kampanyası başlattıkları belirtildi.
Baykara'ın basına duyurduğu istifa gerekçelerinin "kendi kişisel çıkarlarına mazeret bulmak" olarak değerlendirildiği açıklamada, "Konfederasyonumuz ve sendikamızın birliğine, bütünlüğüne yönelik bu son saldırı aynı bundan öncekiler gibi başarısızlığa mahkum olacaktır" denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Feniş’te direniş sürüyor!

SONRAKİ HABER

'KCK' İstanbul ana davası 16 Eylül'e ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...