13 Eylül 2013 14:56

Feniş’te direniş sürüyor!

Gebze Feniş fabrikasında patronun üretimi durdurup “hakkınızı mahkemede arayın” açıklamasının ardından fabrikayı işgal eden işçilerin direnişi sürüyor. 418 işçinin başlattığı direnişin 8.gününde direnişe destek ziyaretleri de devam ediyor.İşçiler bir yandan direnişi dayanışma ve kararlılıkla sü

Feniş’te direniş sürüyor!
Paylaş

İşçiler bir yandan direnişi dayanışma ve kararlılıkla sürdürürken bir yandan da seslerini duyurmak için çalışmalarına devam ediyor.

SORU ÖNERGESİNE DESTEK

Direnişteki Feniş işçileri İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel’in kendileri hakkında Meclise soru önergesi vereceği sözü üzerine işçiler de Meclise göndermek üzere soru önergesini destekleyen bir mektup hazırlayıp imzaya açtı.

DESTEK ZİYARETLERİ

Direnişin 8. gününde Kocaeli CHP Milletvekilli Hurşit Güneş’le birlikte CHP İlçe başkanı ve yöneticileri Feniş işçilerini ziyaret etti. Ziyarette konuşan Çelik iş Sendikası Gebze Şube Başkanı Şeraffettin Koç, bu sorunla sadece Feniş’te karşılaşmadıklarını ve bunun üstesinden geleceklerini belirterek; “İşveren, ‘bu fabrikayı ben çalıştıracağım. Ben çalıştırmazsam zaten biri kiralık olarak çalıştırır” diyor ama biz hileli bir kiralık sözleşmesi kabul etmiyoruz değil mi arkadaşlar” diye sordu. İşçiler de Koç’un bu sözlerini onayladı.

Milletvekili Hurşit Güneş  fabrikanın Türkiye’nin en önemli alüminyum fabrikalarından biri olduğunu belirterek, “Bu direnişteki arkadaşlarımızın her zaman yanında olacağız ve direniş olumlu sonuçlanana kadar işçi arkadaşlarımıza desteğimizi sürdüreceğiz. Eğer ülkemizde önemli sanayi kuruluşları kendini yönetemiyorsa kontağını kapatıyorsa, sanayileşme geriliyorsa o zaman oturup düşünmeniz lazım” diye konuştu. (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Esnek çalışma kadınları vuruyor

SONRAKİ HABER

Tüm Bel-Sen'den Baykara'ya yanıt

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa