12 Eylül 2013 19:23

Gençlik Gezi'den Lice'ye 'barışa köprü’ olacak

Aralarında BDP Gençlik Meclisi, sosyalist gençlik örgütleri, HDK Gençlik Meclisi, kadın örgütleri, LGBT dernekleri, ekoloji hareketleri, inanç grupları, çeşitli halkların temsilcilerinin bulunduğu Barış İçin Gençlik Dayanışması üyeleri, Taksim Tünel Meydanı'ndan Galatasaray Meydanı'na yür&u

Gençlik Gezi'den Lice'ye 'barışa köprü’ olacak
Paylaş

Gençler adına konuşan Can Memiş, Gezi direnişinin halklar arasında barışa olan umudu arttırdığını belirterek, "Kürt özgürlük mücadelesinin girişimleri doğrultusunda başlamış olan müzakere ve çatışmasızlık sürecinin toplumdaki yansımaları halk ayaklanmasının başlangıcı açısından uygun bir iklimi oluşturdu. İktidarın savaş çığırtkanlığına karşı halklar birçok yerde on binlerle gerçekleştirdikleri yürüyüşlerle 'Her yer Lice, her yer direniş' sloganlarını yükseltti ve 1 Eylül'de barış için el ele verdi" dedi. Gezi direnişçisi Mehmet Ayvalıtaş'ın öldürüldüğü 1 Mayıs Mahallesi'nden 17 Eylül tarihinde Lice'ye başlatacakları "Gezi'den Lice'ye Gençlik Barışa Köprü Oluyor" turunun programı hakkında bilgi veren Memiş, "17 Eylül tarihinde başlayacak olan yolculuğumuz, çocuk tutsaklara dönük işkence ve tecavüzle anılan Pozantı Cezaevi önünde yapacağımız açıklamamızla devam edecek" dedi.

Düzenledikleri tur sırasında Mersin Güneykent Mezarlığı'nda Paris'te katledilen 3 Kürt kadın siyasetçiden gençlik mücadelesi içerisinde yer alan Leyla Şaylemez'in mezarını, Antakya'da ise Ali İsmail Korkmaz'ın, Abdullah Cömert'in ve Ahmet Atakan'ın ailelerini ziyaret edeceklerini belirten Memiş, ardından Diyarbakır'a geçeceklerini söyledi. Memiş, "Diyarbakır'da bir dizi temaslarda bulunacak, Türk İntikam Tugayı’nın 12 Eylül 2006'daki katliamını protesto edecek, Medeni Yıldırım ve Ceylan Önkol'un ailelerini ziyaret edeceğiz. Ardından Ankara'ya geçerek, Ethem Sarısülük'ün ailesini, eşitlik ve özgürlük mücadelesinin devrimci önderleri Mahir Çayan ve Deniz Gezmiş'in mezarlarını ziyaret edecek ve Gezi şehitlerinin aileleriyle dayanışma etkinliğine katılarak yolculuğumuzu 21 Eylül günü sonlandıracağız" dedi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Adana’daki 12 Eylül yürüyüşüne polis engeli

SONRAKİ HABER

Beklenen istifa geldi sıra federasyonda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...